Donald Trump întoarce armele împotriva celor mai influenți donatori republicani

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Donald Trump i-a atacat direct pe frații Koch, unii dintre cei mai bogați și influenți donatori republicani, după ce aceștia au refuzat să susțină un candidat al partidului la un important fotoliu de senator.

Președintele american le-a spus lui Charles și David Koch că sunt “globaliști”, “o mare glumă” și supra-evaluați. Cei doi frați sunt foarte populari în rândurile republicanilor, datorită viziunii lor libertariene și faptului că au cheltuit sute de milioane de dolari pentru susținerea unor candidați republicani și promovarea unor politici de dreapta.

“Globaliștii frați Koch, care au devenit o mare glumă în rândurile republicanilor adevărați, se opun întăririi granițelor și comerțului puternic. Nu am căutat niciodată sprijinul lor deoarece nu am nevoie de banii lor sau de ideilor lor proaste” – a scris Donald Trump pe Twitter.

Frații Koch sunt nemulțumiți de protecționismul promovat de Donald Trump și de creșterea cheltuielilor bugetare, deoarece ei vor un stat minimal și liber. Cei doi donatori republicani au dat de înțeles că ar putea susține chiar și candidați democrați în alegerile din toamnă, când americanii vor vota pentru toate cele 435 de locuri din Camera Reprezentanților și pentru o treime din Senat. Analiștii estimează că Partidul Republican ar putea pierde majoritatea de care se bucură acum în Congres.

Charles și David Koch sunt unii dintre cei mai controversați industriași și donatori politici din Statele Unite. Tatăl lor, Fred Koch, și-a început averea cu 500.000 de dolari primiți de la Stalin pentru ajutorul acordat la construcția a 15 rafinării în URSS în anii ’30 ai secolului trecut. Câțiva ani mai târziu, compania lui Fred Koch i-a ajutat pe naziști să construiască a treia cea mai mare rafinărie din Germania. Uzina a produs combustibil pentru avioanele Luftwaffe, până când a fost distrusă de bombele aliate.

În 1938, Fred Koch a scris că singurele țări sănătoase din lume de la acea vreme erau Germania, Italia și Japonia, cele trei state din Axă. Ca să întipărească aceleași idei și în mintea copiilor, a angajat o bonă germană. Femeia era o nazistă ferventă și după ocuparea Franței de naziști în 1940, și-a dat demisia și a plecat în Germania. Douăzeci de ani mai târziu, în 1958, Fred Koch l-a acuzat pe președintele Dwight Eisenhower că este un simpatizant al comuniștilor.

În timpul alegerilor din 2016, Koch și aliații lor au cheltuit aproape un miliard de dolari. Koch Industries, firma celor doi, este a doua cea mai mare companie privată din SUA. Charles și David Koch au o avere estimată la 50 de miliarde de dolari, de 12 ori mai mult decât Donald Trump.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Cele mai mari gafe ale premierilor lumii
Gerhard Schroder Aflat într-o vizită oficială în Israel în 2000, cancelarul Germaniei a stins din ...