Gafă de proporţii a ministrului de externe al Marii Britanii. A zis în China că nevasta lui e japoneză, în realitate fiind chinezoaică

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Aflat într-o vizită la Beijing, pentru a discuta despre relația economică dintre Marea Britanie și China, Jeremy Hunt, ministrul britanic de Externe, a vrut să se laude cu originea etnică a soției sale, probabil să câștige un plus de simpatie de la gazde. Dar în loc să spună că nevasta sa este chinezoaică, șeful diplomației de la Londra a spus că este japoneză.

Toți cei din sală au râs iar Jeremy Hunt le-a spus în glumă jurnaliștilor să filmeze din nou. Oficialul s-a corectat repede iar momentul a trecut, aparent. Dar ministrul britanic a făcut o gafă uriașă. Având în vedere relațiile foarte proaste dintre China și Japonia, a confunda cele două popoare este o greșeală teribilă, mai ales pentru un diplomat. Asta pe lângă nivelul personal, că a uitat care sunt rădăcinile propriei soții.

Relațiile dintre China și Japonia sunt în continuare dependente, în memoria colectivă, de faptele armatei nipone din perioada interbelică și a celui de-al Doilea Război Mondial. Masacrul de la Nanking din 1937, când soldații japonezi au omorât între 30,000 și 400,000 de chinezi, ocuparea Manciuriei și experimentele făcute de temuta Unitate 731 pe prizonieri sunt adânc întipărite în memoria chinezilor. În prezent, al doilea război sino-japonez, care a coincis cu al Doilea Război Mondial, este numit de Partidul Comunist Chinez drept “Războiul de rezistență împotriva agresiunii japoneze”.

Oficialii chinezi pun mare preț pe relațiile informale, personale și neoficiale și se ofensează foarte ușor dacă detectează un atac la adresa poporului chinez. O asemenea gafă, mai ales la nivel înalt, s-ar putea să coste Marea Britanie. Londra vizează o relație economică bună cu Beijingul după Brexit.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Prințesa Leia va reveni în ultimul Star Wars, chiar dacă a murit
Carrie Fisher va apărea și în ultimul film din seria Star Wars, Episodul IX, în ...