Google e pregătit să facă „kowtow”, slujirea pură față de Partidului Comunist Chinez

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

 

Kowtow este plecăciunea adâncă, cu fruntea lipită de pământ, care se făcea în fața Împăratului Chinei, în semn de profund respect. Kowtow nu era o opțiune, era o obligație impusă de protocol, deoarece așa arătai că te supui Împăratului, Fiul Cerului.

Doi emisari britanici, contele Macartney (1793) și contele Amherst (1816), nu au reușit să-și îndeplinească misiunea în China deoarece nu au vrut să se ploconească în fața Împăratului Chinei. În schimb, emisarul Olandei, Isaac Titsingh, în 1794, a avut succes la curtea Împăratului Qianlong deoarece a făcut kowtow.

Deși China nu mai este un imperiu, unele tradiții de atunci au fost adoptate și de Partidul Comunist. În special cea a kowtow, care în prezent nu mai implică o plecăciune fizică, ci doar supunere. Dacă vrei să faci afaceri în cea mai mare piață de pe glob.

Google, companie care a plecat din China în 2010, deoarece spunea că libertatea de exprimare este limitată, s-ar pregăti să facă kowtow la Beijing, potrivit site-ului de știri The Intercept.

Jurnaliștii au notat că Google aproape a finalizat un motor de căutare cenzurat conform cerințelor comuniștilor chinezi. Asta înseamnă că orice căutare legată de drepturile omului, democrație, religie și proteste pașnice vor fi blocate. Programatorii Google au creat și o aplicație pentru Android, care a fost deja demonstrată unor oficiali comuniști și care ar putea apărea pe piață în 6-9 luni. 95% dintre chinezi folosesc un telefon să intre online iar cota de piață a Android este de 80%, așa că această aplicație este prioritară. Piața chineză a motoarelor de căutare are o valoare de 3 miliarde de dolari.

Informațiile vin chiar de la o sursă din cadrul Google, care a spus că are mustrări de conștiintă deoare firma pentru care lucrează promovează cenzura. Firma americană ar urma să opereze motorul de căutare în parteneriat cu o altă companie, probabil din China.

Google, dar și Facebook, Instagram și Twitter, sunt printre companiile americane blocate de Marele Firewall al Chinei, programul care interzice chinezilor să acceseze informații care nu trec prin filtrul Partidului Comunist. Motorul de căutare al Google mai funcționează doar în Hong Kong și Taiwan, zone unde puterea Beijing-ului este limitată. În 2006, când opera un alt motor de căutare cenzurat în China, Google a fost numit în Congres “un funcționar al guvernului chinez”.

În prezent, Internetul chinezesc este unul dintre cele mai restricționate din lume. Sunt interzise orice informații despre masacrul din Piața Tiananmen, mișcarea Falun Gong, anticomunism, cărțile 1984 și Ferma Animalelor ale lui George Orwell și multe altele. Adică orice subiect care ar putea fi folosit de adversarii partidului.

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Klaus Iohannis, de partea petroliștilor în ”războiul gazelor” din Marea Neagră
Preşedintele României Klaus Iohannis a trimis astăzi Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind unele măsuri necesare ...