Ordonanța care va anula sentințele date de judecători, pe baza rechizitorilor bazate pe înregistrări ilegale

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

Ministrul Justiției Tudorel Toader a anunțat, miercuri seară, că-i va propune premierului adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru revizuirea sentințelor date pe protocoale sau interceptări ilegale, Tudorel Toader precizând că va face această propunere într-un timp scurt, „după terminarea concediilor”.

„Ordonanța va da posibilitatea oricărui condamnat care are sentimentul, convingerea faptului că hotărârea a fost pe protocol sau pe interceptare nelegală să se apropie de dosar, să ceară unui judecător să verifice dacă hotărârea lui a fost pronunțată pe baza celor două elemente, judecător care să spună da, îi admite și trimite cauza la rejudecare, judecător care să spună nu, nu e vorba de interceptări nelegale, de protocoale, se respinge. Deciziile Curții Constituționale fac această definiție, această clasificare (- a ceea ce înseamnă interceptări nelegale -n.r.). Interceptări făcute de SRI și folosite de procurorul de drept comun, fapte care nu au legătură cu securitatea, siguranța națională și folosite în fapte de drept comun”, a declarat, miercuri seară, Tudorel Toader, la Antena 3.

Practic, cei arestați pe baza mandatelor de ascultare care nu s-au dat pe siguranța națională pot cere rejudecarea cauzelor lor.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a susținut, potrivit Mediafax, că “cel vinovat are dreptul la un proces corect”. Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu a declarat aceleași agenții că ”PSD are foarte multă încredere în deciziile lui Tudorel Toader.”

Din Costa Rica, Elena Udrea a declarat că pee a nu o afectează pentru că oricum are dreptul să facă recurs în anularea sentinței.

Site-urile arondate sistemului susțin că mandatele de ascultare s-au dat pe baza legii siguranției naționale, iar coruția ține, potrivit deciziei CSAT, de acest domeniu.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Primii 29 de km din autostrada A10 Sebeș – Turda au fost deschiși circulației
Circulația rutieră pe circa 29 de kilometri din autostrada A10 Sebeș – Turda a fost ...