Bucureștiul în zona celor mai ieftine orașe mari din lume pentru expați

Mihai Popescu ECONOMIC Principal

Conform unui raport recent al companiei Mercer, Bucureștiul se află pe locul 176, la nivel mondial, din 209, în topul celor mai scumpe orașe mari, de unde rezultă că pentru străini capitala noastră este foarte accesibilă din punct de vedere al costurilor zilnice. Rapoartele internaționale situează Bucureștiul în zona celor mai ieftine orașe mari din lume pentru expați. Majoritatea expaților au salarii de peste 10.000 de euro. În București sunt peste 10.000 de astfel de familii.

 

Datele extrase din diferite baze imobiliare, consultate de economica.net, arată că peste 70% dintre expaţi vin în Romania însoţiţi de familii, ceea ce îi determină să aleagă cu precădere zona de nord a Capitalei, deoarece aici se află cele mai bune grădiniţe cu predare bilingvă, şcoli internaţionale, parcuri şi spaţii verzi dar şi imobile noi, cu suprafeţe mari şi finisaje premium.

Datele Mercer sugerează că un român care locuiște la oraș ar avea nevoie de circa 2.000 lei pe lună, fără rate sau chirie, pentru a trăi decent. La 100 de lei cheltuiți de un român, 71 de lei se duc pe consum

Înaintea capitalei noastre se află Sofia, din Bulgaria, și San Salvador din El Salvador. După București urmează Johhanesburg, în Africa de Sud și Santo Domingo din Republica Dominicană.

Practic, compania Mercer a făcut raportul la un coș de consum în care intră prețul unui bilet la cinema, costul unei perechi de blugi (un anumit brand), a unei cești de cafea, a unui hamburger, un litru de benzină și altele. Documentul nu oferă mai multe date despre România, concentrându-se pe topul celor mai scumpe și cele mai ieftine orașe pentru expați.

Dacă e să comparăm prețul biletului la Opera Română, în jur de 80 de lei, circa 15 Euro, cu Scala din Milano, preț bilet 100,120 Euro, iată o diferență mare.

Primul loc, în topul celor mai scumpe orașe, este ocupat de Hong Kong, urmat de Tokyo, Zurich, Singapore și Seul. Cele mai ieftine destinații sunt Tashkent din Uzbekistan, Tunis din Tunisia, Bishkek.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Românii, al cincilea cel mai mare grup de imigranți din Germania
859.000, acesta este numărul cetățenilor care locuiesc în Germania și care sunt născuți români sau ...