Curat neconstituțional: Klaus Iohannis a redevenit „președintele” PNL

Marius Ghilezan POLITIC Principal

La Conferința Națională a PNL, care a avut loc sâmbătă 4 august, la București, președintele Klaus Iohannis s-a despovărat de haina grea a medierii dintre puterile statului și a imparțialității (conform Constituției președintele nu poate face parte dintr-un partid politic) și a lansat atacuri dure la adresa lui Liviu Dragnea, președintele PSD: ”Un politician pe nume Dragnea împreună cu câțiva acoliți au pus mâna pe putere în PSD, Guvern și Parlament și de atunci încearcă să o folosească în scop personal pentru a scăpa de justiție. Nu-i preocupă țara, nici imaginea României.”

Ca un adevărat lider al PNL a acuzat guvernul pe care-l consideră ”irațional.”

Lipsit de bărbăție, le-a povestește liberalilor adunați în Conferința Națională despre un dialog privat pe care l-a avut cu doamna prim ministru Viorica Dăncilă.

S-a plâns de draftul de rectificare, fără a spune motivul supărării: administrației prezidențiale i s-au tăiat fonduri, la fel ca serviciilor de informații. Iată, sursa mâhnirii.

I-a invitat pe liberali să lupte alături de el pentru o Românie puternică. Pentru ”a înlocui o conducere incompetentă și toxică.”

”Eu mă lupt cu abuzurile PSD-ului, vă invit să faceți la fel,” a conchis președintele statului la reuniunea Consiliului Național al PNL.

Faptul că șeful statului a decis să se implice mai mult în viaţa partidului e evident, spun comentatorii. Le-a recomandat liberalilor că certurile dintre ei trebuie să înceteze. Aşa că după întâlnirea cu preşedintele, şeful PNL a renunţat să mai modifice statutul partidului astfel încât şefii de filială să fie mai uşor de schimbat. Iar adversarii săi nu vor mai cere un congres pentru schimbarea lui Ludovic Orban. Oficial, pe ordinea de zi a Consiliului Naţional a mai rămas o singură temă: stabilirea criteriilor pe baza cărora vor fi desemnaţi candidaţii pentru alegerile europarlamentare.

Şeful statului a avut marţi, la Vila Lac 3, o întâlnire cu mai mulţi liberali, între care preşedintele partidului, Ludovic Orban, şi foştii copreşedinţi ai formaţiunii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, cărora le-ar fi transmis că PNL trebuie să se concentreze pe lupta cu PSD. Aceleaşi surse au declarat că preşedintele Klaus Iohannis a cerut să „fie linişte în partid” şi să nu mai existe „dispute mărunte”. Tot preşedintele ar fi spus că nu ar fi nevoie de organizarea unui Congres, dat fiind faptul că actuala conducere este legitimă şi a fost aleasă cu majoritate de voturi, potrivit News.ro

Liderul PNL, Ludovic Orban, a confirmat, joi seară, la Realitatea Tv, că a avut o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis în care s-au dezbătut „teme majore” şi a precizat că discuţia era necesară, în contextul în care liberalii au decis susţinerea şefului statului pentru obţinerea celui de-al doilea mandat de preşedinte, iar Klaus Iohannis a anunţat că va candida. În plus, Orban a spus că au discutat despre pregătirea preşedinţiei române a Consiliului Europei, având în vedere că Iohannis este „singurul care mai salveză imaginea României”.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Bucureștiul în zona celor mai ieftine orașe mari din lume pentru expați
Conform unui raport recent al companiei Mercer, Bucureștiul se află pe locul 176, la nivel ...