Orașul Dubrovnik din Croația a limitat numărul de turiști, deoarece nu făcea față

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Orașul medieval Dubrovnik, fortăreața de pe malul Mării Adriatice unde s-a filmat și Game of Thrones, nu mai face față numărului mare de turiști care vin în vizită. Magazinele, restaurantele și cei 1500 de oameni care locuiesc în partea istorică a Dubrovnik-ului reușesc cu greu să servească toți vizitatorii.

Cele mai mari bătăi de cap sunt provocate de cei care vin cu navele de croazieră care acostează în portul orașului. Între ianuarie și iunie 2018, 280.000 de turiști au ajuns în acest fel în Dubrovnik. Dar, începând cu acest sezon turiștic, autoritățile au limitat la 4000 numărul de oameni care pot vizita în același timp centrul vechi al orașului. Efectele sunt deja vizibile iar serviciile au devenit simțitor mai bune, au declarat reprezentanții municipalității.

Navele vin la Dubrovnik deoarece un site de specialitate a declarat orașul croat cea mai bună destinație din Mediterana de Est pentru croaziere doi ani la rând, în 2017 și 2018. Dubrovnik a fost clasat înaintea Veneției și insulelor greceșt Santorini și Rodos, a scris Reuters.

Dubrovnik este pe lista UNESCO a patrimoniului mondial din 1979. Orașul a fost fondat în secolul VII, când zona era parte am Imperiului Bizantin. Dar orașul vechi, înconjurat de ziduri groase, datează din Evul Mediu când Dubrovik, cunoscut și după numele italian Ragusa, era capitala unei puternice republici maritime, rivală a Veneției în comerțul din Marea Adriatică.

Până în 1472, limba oficială în Dubrovnik a fost latină, dar mai târziu a fost înlocuită cu dalmata, una dintre limbile de origine latină din Balcani. Dalmata a fost considerate multă vreme puntea de legătură între română și italiană.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Olguța Vasilescu: Pe Iohannis l-a deranjat că s-a tăiat bugetul la Administrația Prezidențială și servicii
  Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, i-a dat ieri o replică tăioasă președintelui Klaus Iohannis ...