Românii, al cincilea cel mai mare grup de imigranți din Germania

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

859.000, acesta este numărul cetățenilor care locuiesc în Germania și care sunt născuți români sau care au cel puțin un părinte român. Doar imigranții din Turcia, Rusia, Polonia și Kazahstan sunt mai numeroși decât cei din România.

De asemenea, românii reprezintă și cel mai numeros grup de imigranți veniți din Balcani, o treime din total. Acest lucru se datorează și faptului că oamenii veniți din fosta Iugoslavie nu mai sunt numărați împreună. Românii din Germania sunt și mai tineri decât nemții, cu o medie de vârstă de 38 de ani, față de 44 de ani.

În total, peste 19 milioane de germani sunt considerați imigranți, adică aproape un sfert din populație. Este cel mai mare număr înregistrat vreodată. Conform legii, imigranți sunt cei care nu au obținut cetățenie germană prin naștere sau că cel puțin unul dintre părinți nu este cetățean german.

Datele provin dintr-un minirecensământ făcut anul trecut de biroul german de statistică, Destatis. În raport mai apare și o chestiune interesantă. Din cei 19 milioane de imigranți, 51% și-au luat cetățenia germană.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Femeie din Danemarca, amendată că a purtat văl islamic în public
O tânără de 28 de ani din Danemarca a primit o amendă usturătoare deoarece a ...