Salariile românilor au crescut cu 14% în ultimul an

Alexandru Cristian ECONOMIC Principal

Salariul mediu net al românilor a crescut în iunie la 2.721 lei, cu 0,6% (17 lei) mai mult decât în mai şi cu 14,3% peste nivelul din perioada similară a anului trecut. În acelaşi timp, salariul mediu brut a fost de 4527 lei, cu 0,7% mai mare decât în luna mai 2018, a anunţat Institutul Naţional de Statistică.

Conform comunicatului emis de INS: ”În sectorul bugetar s-au înregistrat uşoare scăderi ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă, astfel: administraţie publică (-0,1%), sănătate şi asistenţă socială (-0,1%), respectiv învăţământ (-1,7%, ca urmare a reducerii sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice pe perioada vacanţei şcolare)”.

Corelarea ultimelor informații comunicate de INS și BNR arată că economia românească este pe un trend ascendent, zic analiștii.

Guvernatorul BNR a declarat că în luna iunie vom avea o inflație negativă iar datele recente ale Institului Național de Statistiscă indică o rată a șomajului de 4,5%, cum mult sub media UE care este de 6,9%.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ministerul Cercetării îi cere lui Klaus Iohannis să facă mai întâi lumină în instituția prezidențială
Ministerul Cercetării și Inovării a anunțat astăzi că ”a luat act cu surprindere de avertismentul ...