Un bărbat condamnat la crimă în România ar putea fi expulzat din Canada

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Curtea Superioară din Toronto a decis să-l expulzeze din Canada pe românul Givan Iusein, în vârstă de 48 de ani, căutat pentru crimă în România. Bărbatul a fost condamnat în 1993 pentru uciderea luptătorului de greco-romane, Mihai Tudorașcu, dar după 21 de luni, pedeapsa a fost întreruptă ca să poate merge la tratament medical. Doar că românul nu s-a mai întors după gratii, ci a fugit peste ocean, a scris CTV News Toronto

Givan Iusein a ajuns prima oară în Canada în 1988. Doi ani mai târziu și-a cunoscut soția, a devenit rezident permanent și în 1992 a venit pe lume copilul cuplului. În vara lui 1992, bărbatul s-a întors în România în vacanță. Aici a fost implicat într-o bătaie soldată cu moartea unui sportiv. În 1993, românul a fost condamnat la 18 ani de închisoare, dar a reușit să iasă sub pretext medical și s-a întors în Canada.

Aici a reușit să păcălească autoritățile și serviciul de imigrări, nu a dezvăluit niciodată condamnarea primită în România și în 2000 a reușit să obțină cetățenia canadiană. Românul a mai avut probleme cu legea și în țara de adopție: a fost implicat în agresiuni, fraudă bancară și trafic de droguri.

În 2013, Givan Iusein a fost arestat de brigada specializată în prinderea fugarilor, a fost eliberat pe cauțiune, a dispărut din nou, găsit în 2015 într-o suburbie a orașului Toronto și a fost iarăși arestat.

De atunci, Givan Iusein este în arest și a încercat să blocheze extrădarea. Bărbatul a povestit la tribunal că a fost bătut, torturat, abuzat sexual de autoritățile române și forțat să semneze mărturia. Judecătorul canadian nu l-a crezut și a dispus expulzarea în România deoarece “Canada nu poate deveni sanctuar pentru criminalii condamnați din alte țări.” Givan Iusein are drept la apel, dar nu a decis dacă va face acest lucru.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Teodor Meleșcanu: Dosarul mutării Ambadasei la Ierusalim, aproape gata de prezentare
Ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu, a anunțat ieri, în timpul prezentării bilanțului primelor ...