Mitingul diasporei. Bilanţ provizoriu: şase jandarmi, 140 de manifestanţi răniţi, un pistol furat

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC Principal

La mitingul diasporei, la care au participat 60.000 de oameni paşnici, au apărut şi elemente turbulente, care au provocat jandarmii. Au încercat să spargă cordoanele de ordine. Să mute gardurile. Scopul era cel iniţial, anunţat de Mălin Bot, de a intra în curtea guvernului.

Din diaspora nu au participat aşa de mulţi. Majoritatea participanţilor au venit din ţară, fiind aduşi de partidele din opoziţie sau reţelele societăţii civile.

Cu două ore înaintea mitingului propriu-zis, manifestanţii au forţat intrarea în guvern. Intenţia lor era să ocupe clădirea executivului. Planul a fost dejucat pe la orele 17,30 de către jandarmi. Jandarmii au folosit spray-urile din dotare, fără a se da ordin de folosire a gazelor lacrimogene.

Pe toate reţelele sociale se rostogoleau anunţuri că la ora 23,00 se va întâmpla ceva. La ora 23,00 Jandarmeria a făcut semnale acustice şi vizuale, specifice, pentru a anunţa manifestanţii paşnici să se retragă pentru că vor interveni să restabilească ordinea constituţională. Pentru că grupurile agresive aruncau cu bolovani, cu sticle şi băteau jandarmii s-au scos tunurile de apă, în premieră pentru România, la fel ca la Paris, Berlin sau Londra. După retragerea manifestanţilor paşnici, grupuri de anarhişti au continuat luptele de stradă.

Bilanţul mitingului diasporei

Doi jandarmi au fost încercuiţi ca la molul din rugby. Au fost loviţi cu picioarele în cap.

O femeie jandarm lovită cu brutalitate. Medicii suspectează o fractură cervicală

Femeia jandarm s-ar părea că are fractură de coloană cervicală.

 Două pistoale au fost furate, este vorba despre pistoalele jandarmilor călcați în picioare. Spre dimineaţă s-a aflat că doar al femeii jandarm, bătută cu picioarele în cap, a dispărut.

Bilanțul protestelor din 10 august este următorul: 425 de persoane tratate de ambulanțe la faţa locului, 63 de oameni duși la spitalele Floreasca și Elias.

Gardurile de la Muzeul Antipa au fost rupte de aproximativ 100 de protestatari.

Șase jandarmi au fost răniți, dar și 140 de protestatari. Unul are o fractură la picior.

Marius Militaru, purtător de cuvânt al Jandarmeriei, a spus, la România TV, că oamenii din Piața Victoriei au oprit protestatari violenți care rupeau părți din asfalt și le aruncau spre jandarmi. Erau părți rupte din asfalt pe care protestatarii le aruncau în jandarmi.

Grupurile violente au dat foc chioşcurilor de pe bulevardul Lascăr Catargiu. Au smuls copacii din rădăcini pentru a întreţine focul.

Stația de metrou de la Piața Victoriei a fost închisă.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Mitingul diasporei: întrebări şi concluzii
La mitingul diasporei au participat aproape 60.000 de manifestanţi paşnici, dar în mijlocul cărora s-au ...