Angela Merkel îl primește pe Vladimir Putin la Berlin

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va merge sâmbătă la Berlin ca să discute cu șefa guvernului Germaniei, Angela Merkel. Este a doua întâlnire a celor doi în doar patru luni. Precedenta întrevedere a avut loc la Soci, în mai.

Pe agenda celor doi vor fi războiul din Siria, conflictul din Ucraina și controversatul gazoduct Nord Stream 2, care ar crește dependența Germaniei și Europei de gazul rusesc. Angela Merkel și Vladimir Putin vor avea o declarație de presă comună după discuții, dar nu vor accepta întrebări de la jurnaliști.

Din mai și până acum, relațiile ruso-germane au fost afectate și de presiunea pe care Donald Trump a pus-o pe Berlin pentru renunțarea la gazoductul Nord Stream 2. La summitul NATO din iulie, președintele american a arătat Germania cu degetul și a acuzat-o că face afaceri de miliarde de dolari cu Kremlinul, principalul adversar al alianței, și că nu vrea nici să dea mai mulți bani la apărare.  Liderul de la Casa Albă a spus atunci că “Germania este ținută captivă de către Rusia”, o critică neobișnuit de severă pentru un aliat atât de apropiat.

Tot între întâlnirile dintre Vladimir Putin și Angela Merkel, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a spus lui Donald Trump că Europa va cumpăra mai mult gaz american. Și președintele american i-a transmis omologului său rus, în timpul discuțiilor de la Helsinki, că SUA va deveni un rival al Rusiei pe piața europeană de gaze.

Gazoductul Nord Stream 2 ar urma să transporte gaz rusesc direct în Germania, pe sub Marea Baltică. Proiectul este controversat din mai multe motive. Managerul Nord Stream 2 este Gerhard Schroder, fostul cancelar german. Iar o nouă linie de aprovizionare directă din Rusia ar fi împotriva îndemnurilor UE și NATO de diversificare a surselor de energie.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
SUA vrea Marea Britanie aliat în lupta cu Iran
Ambasadorul american în Londra, Woody Johnson, a îndemnat Marea Britanie să renunțe la partenerii europeni ...