Suedia, stat non-NATO, va cumpăra rachete Patriot

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Suedia a semnat un acord cu SUA pentru a cumpăra rachete Patriot, un contract în valoare de peste 3 miliarde de dolari. Suedia nu este stat NATO și este neutră, dar are o armată foarte puternică care să-i asigure securitatea teritoriului maţional și participă des la exerciții comune cu alianța nord-atlantică.

Suedezii vor cumpăra rachete americane tot prin intermediul programului Foreign Military Sales, adică un acord direct între guvernul de la Stockholm și guvernul de la Washington. Este aceeași soluție aleasă și de România și Polonia.

Suedia va achiziționa patru baterii Patriot Configurația 3+ Modernized Fire Units – cea mai nouă variantă – plus 100 de rachete MIM-104E Guidance Enhancement Missile-TBM și 200 de rachete Patriot Advanced Capability-3 Missile Segment Enhancement (PAC-3 MSE).

Decizia guvernului de la Stockholm de a parafa înțelegerea pentru Patriot a venit imediat după ce opozița a pus la îndoială faptul că țara ar avea banii necesari pentru o asemenea achiziție. Inițial, Suedia anunțase că vrea să cheltuie doar 1,1 miliarde de dolari.

Pe lângă România și Polonia, sisteme Patriot mai au în Europa Germania, Grecia, Olanda și Spania. Lockheed Martin, producătorul rachetelor, a anunțat că vrea să dubleze capacitatea de producție ca să facă față cererii din străinătate.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
SUA se înarmează cu avioane de luptă cu elice
În secolul XXI și deși are în dotare avioane stealth de ultimă generație, Aviația SUA ...