Poliţia americană a folosit gaze lacrimogene împotriva stângiştilor radicali

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Două proteste au avut loc simultan la Washington D.C. în weekend. Unul a fost pașnic, în timp ce la celălalt au fost înregistrate violențe și ciocniri cu forțele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene.

Cei 20 de susținători ai dreptei naționaliste și albe, toți fani ai lui Donald Trump, au demonstrat în fața Casei Albe împotriva a ceea ce ei numesc distrugerea societății americane tradiționale. Adică au protestat față de imigranți, minorități, progresism și altele din această categorie. Mitingul a fost gândit să coincidă cu împlinerea a un an de la violențele din Charlottesville din 2017, când un naționalist a intrat cu mașina într-un grup de oponenți și a ucis o femeie.

Știind că naționaliștii vor veni la Washington D.C., activiștii de extremă-stânga, susținătorii drepturilor afro-americanilor și minorităților, grupurile de protest ale minorităților sexuale, susțintători au democraților – pe scurt, oponenții lui Donald Trump – au ieșit cu miile pe străzile capitalei americane să-și arate nemulțumirea față de un protest care se anunța, de la început, minuscul.

Victime şi jurnalişti

Printre demonstranții de stângă au fost și membrii ai ANTIFA, o grupare radicală anarhistă care se definește drept antifascistă. Aceștia, îmbrăcați în negru, cu căști pe cap și măști pe față, au încercat să rupă cordonul de securitate care îi separa de cei 20 de naționaliști și au aruncat cu sticle, pietre și ouă în forțele de ordine.  Poliția din Washington a făcut uz de gaze lacrimogene și semnale acustice ca să disperseze mulțimea. Chiar și jurnaliști au căzut victime radicalilor.

Donald Trump a fost acuzat adesea de stânga din Statele Unite că a câștigat alegerile grație susținerii primite de la rasiști, xenofobi, naționaliști și neo-naziști, care s-ar fi regăsit în mesajul său anti-imigranți și anti-musulmani.

 

 

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
SECURITATEA NU E PENALĂ/ Tergiversarea dosarului Deatcu, ofiţerul SRI care a omorât o tânără pe trecerea de pietoni din Tâncăbeşti
La data de 19 decembrie 2017, colonelul Silviu Deatcu, şeful unui sector al Direcţiei „A ...