SUA vrea Marea Britanie aliat în lupta cu Iran

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Ambasadorul american în Londra, Woody Johnson, a îndemnat Marea Britanie să renunțe la partenerii europeni și să treacă alături în SUA în conflictul iscat după ce Donald Trump a denunțat acordul nuclear cu Iranul din 2015.

“Este timpul să renunțăm la înțelegerea proastă din 2015. Rugăm Marea Britanie globală să-și folosească puterea diplomatică și influența considerabilă și să vină alături de noi ca să conducem un efort global concertat care să ducă la un acord atotcuprinzător adevărat” a transmis diplomatul american prin intermediul ziarului Telegragh.

Sintagma-cheie din declarația ambasadorului este “Marea Britanie globală.” Așa au definit oficialii de la Londra țara după ieșirea din UE. În prezent, Regatul Unit, alături de ceilalți semnatari europeni ai tratatului, Franța și Germania, vor să respecte în continuare prevederile acordului deoarece le aduce contracte bănoase. Iar Uniunea Europeană va păzi companiile de pe teritoriul său de sancțiunile promise de americani firmelor care fac afaceri în Iran.

Dar din martie 2019, Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană și, implicit, de sub protecția oferită de Bruxelles. Așa că oficialii de la Londra ar putea avea de ales între a continua un acord care lor s-ar putea să ne le mai aducă niciun beneficiu direct și a trece de partea SUA, de la care își dorește o relație comercială privilegiată post-Brexit.

Până acum, ministerul britanic de Externe (Foreign Office) a infirmat o potențială coaliție cu Statele Unite. Oficialii de la Londra au spus că acordul nuclear cu Iranul este o componentă importantă a securității regionale.

Săptămâna trecută, Statele Unite au reactivat oficial sancțiunile impuse Iranului din cauza programului său nuclear. Donald Trump a spus că sunt cele mai usturătoare penalități impuse vreodată regimului de la Teheran. Iranul nu va mai putea cumpăra aur, cărbune, oțel și dolari. Iar din noiembrie, exporturile iraniene de energie vor fi limitate drastic. Mai precis, va fi impus un embargo asupra petrolului iranian. De asemenea, președintele american a avertizat că nu vor fi tolerate nici firmele străine care continuă relațiile economice cu statul musulman.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Majoritatea rușilor nu l-ar mai vota pe Vladimir Putin
Mai puțin de jumătate dintre ruși l-ar vota pe Vladimir Putin, mai precis 45%, dacă ...