Akihito, împăratul japonez născut prin binecuvântarea Fericitului Vladimir Ghika, va abdica în favoarea fiului său

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

Japonia și-a comemorat astăzi soldații și civilii care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial. Pentru ultima dată, ceremonia a fost condusă de Împăratul Akihito, care anul viitor urmează să abdice în favoarea fiului său Naruhito.

Mii de oameni s-au adunat în sala Budokan din Tokyo ca să-i omagieze victimele conflagrației, dar și să se roage pentru pace. Ca în fiecare an, Împăratul Akihito și-a cerut iertare pentru faptele comise de armatele care au cucerit teritorii întinse din Asia de Est și de Sud-Est în numele tatălui său, Hirohito.

“Gândindu-mă la perioada de pace care a urmat mulți ani după război și reflectând la trecutul nostru cu profund regret, sper cu tărie că ravagiile războiului nu se vor mai repeta niciodată” – a spus Împăratul Akihito miilor de oameni prezenți. Alături de suveranul nipon s-a aflat Împărăteasa Michiko iar în public s-au regăsit înalți demnitari, în frunte cu premierul Shinzo Abe.

În cei 30 de ani pe Tronul Crizantemei, Împăratul Akihito a devenit un simbol al păcii, democrației și reconcilierii. A vizitat numeroase câmpuri de luptă și s-a rugat pentru victimele de toate naționalitățile. Suveranul va abdica la 30 aprilie 2019, când fiul său cel mare Naruhito, îi va urma în fruntea Japoniei.

La 15 august 1945, Japonia a anunțat oficial că se predă. Momentul a avut loc la doar şase zile după atacul nuclear de la Nagasaki. Dar dacă în Țara Soarelui Răsare, această dată este ziua capitulării, în Coreea este Ziua Eliberarării, deoarece peninsula și-a declarat independența după 35 de ani de vasalitate faţă de Imperiul Japonez. Data este sărbătoare națională atât în Coreea de Sud cât și în Coreea de Nord. Este singurul eveniment comun al celor două state aflate încă în război.

Legenda spune că Akihito s-a născut în 1933, ca urmare a binecuvântării date de Fericitul Vladimir Ghika, devenit sfânt. Cel poreclit „Apostolul vagabond” de către Papa Pius al X-lea a colindat lumea pentru a îndrepta spre creştinism mulţi oameni. Periplurile sale au fost pe toate continentele.

Akihito, născut prin graţie divină şi prin rugăciunea Fericitului Vladimir Ghika

Povestea spune că la începutul anului 1933, Fericitul Vladimir Ghika a ajuns în portul la L’Havre. S-a îmbarcat pe o vapor care ducea în îndepărtata Japonie. La un moment dat a întrebat un călugăr japonez dacă poţi să-i pui Împăratului mâna pe cap. Interlocutorul a replicat ferm: „Nu. Cine îndrăzneşte o asemenea faptă i se va tăia pe loc mâna.” În cele din urmă călugărul l-a întrebat pe cel îmbrăcat în reverendă de prelat catolic ce-i veni cu întrebarea respectivă. „Mă voi întâlni cu Huarihito, împăratul vostru.” Mirat, călugărul i-a spus dar nu oricine poate ajunge la Majestatea Sa. După o călătorie lungă a ajuns în Tokio. Nu se mai ştie cum a reuşit să fie primit în audienţă de Împărat. Suveranul i s-a confesat despre marea problemă: nu putea avea băieţi. Împreună cu soţia sa au adus pe lume patru fete. Fericitul Ghika a spus că ştie şi pentru acest lucru a venit. A ridicat mâna dreaptă să i-o pună pe cap. Un lacheu a sărit. Împăratul i-a făcut semn să-l lase. Monseniorul, pentru că aşa i-au spus mulţi români, a făcut o rugăciune. După nouă luni se năştea Akihito, cel care va abdica în favoarea fiului său.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Statul New York va promova o lege de supraveghere a procurorilor de către o comisie independentă
Statul New York ar urma că creeze, în premieră pentru Statele Unite, o comisie independentă ...