Un român a murit în Italia după prăbuşirea viaductului din Genova

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal

Doi români se numără printre cei 39 de oameni care au murit după ce viaductul Morandi din Genova, cândva un simbol al construcțiilor edilitare din Italia, s-a prăbușit în timp ce zeci de mașini treceau pe el, anunţau ieri agenţiile de presă. Noaptea târziu, echipa consulară mobilă a constatat că trupul neînsufleţit al unuia dintre cei doi nu era român.

Informația a fost confirmată de MAE, care a transmis că echipa consulară mobilă, aflată la fața locului de aseară, își continuă activitatea de asistență și menține în permanență legătura atât cu Celula de Criză instituită la nivelul autorităților locale, cât și cu unitățile medicale la care au fost transportate victimele, în vederea identificării unor cetățeni români printre persoanele afectate.

Operațiunile complexe de salvare și de scoatere a victimelor de sub dărâmături sunt, în continuare, în derulare. Autoritățile italiene se așteaptă ca bilanțul să crească, deoarece încă nu au găsit toate persoanele dispărute.

Viaductul Morandi, căzut ca din senin

Viaductul Morandi, una dintre cele mai importante artere rutiere din nordul Italiei, care asigură și legătură cu Franța și Spania, s-a prăbușit ieri din senin. Podul trecea la 45 de metri deasupra unei zone industriale și rezidențiale a orașului, dar și peste un râu și două căi ferate.

Zeci de mașini traversau viaductul în momentul colapsului. Aproape toate au fost prinse sub dărâmături și strivite, dar unele au rămas suspendate în aer în ruinele podului.

Echipele de salvare caută non-stop printre munții de moloz și printre fiarele contorsionate. Folosesc drone, elicoptere, câini special antrenați și camere cu termoviziune în speranță că vor mai găsi pe cineva în viață. Dar pompierii și medicii de la fața locului sunt conștienți că șansele scad în fiecare minut.

Podul Morandi fusese inaugurat în 1967, adică acum mai bine de 50 de ani. Proiectatul, un inginer italian, a folosit o tehnică pe care el a inventat-o, dar care nu s-a dovedit a fi foarte fiabilă. Procedeul, care implică folosirea betonului pretensionat s-a dovedit a fi mai scump decât metodele clasice, dar că ducea la construcții foarte zvelte și elegante. Și premierul Italiei, Giuseppe Conte, care a fost ieri la fața locului, a spus că este foarte probabil că structura a cedat.

Viaductul era tranzitat anual de peste 25 de milioane de mașini, inclusiv vehicule grele de marfă, și în ultimii ani avea nevoie de reparații constante din cauza uzurii provocate de trafic. Chiar și acum podul era în proces de consolidare. În 2009, autoritățile italiene au luat în considerare dărămarea construcției, dar nu au luat o decizie în acest sens tocmai din cauză că ar fi aglomerat și mai mult o rută foarte importantă. Procuratura din Genova a decis un dosar in rem pentru omor din culpă.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Akihito, împăratul japonez născut prin binecuvântarea Fericitului Vladimir Ghika, va abdica în favoarea fiului său
Japonia și-a comemorat astăzi soldații și civilii care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea ...