Putin va fi prezent la nunta Karinei Kneissel cu un investitor de pe piaţa gazelor
Karin Kneissel, ministrul de externe al Austriei, cea care a venit la Bucureşti să facă presiuni pentru promovarea Legii Offshore, în condiţiile agreate de petrolişti, se va căsători cu un investitor în domeniul gazelor. La nuntă va exista şi un invitat supriză: Vladimir Putin. Jurnaliştii nealiniaţi sistemului i-au spus Uraganul Karina.
În drum spre Berlin, unde urmează să se întâlnească cu Angela Merkel, Vladimir Putin va face o descălecare supriză în Austria, ca să participe la nunta lui Karin Kneissel, ministrul de Externe al guvernului de la Viena. Informația a fost confirmată oficial de către purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Este vorba de aceeași Karin Kneissel care luna trecută a fost primită la Cotroceni de către Klaus Iohannis, la câteva zile după ce a fost adoptată de Camera Deputaților noua Lege Off-shore, aspru criticată de investitorii care vor să extragă gaze naturale din Marea Neagră.
Mirele: un investitor pe piaţa de gaze
Karin Kneissel, în vârstă de 53 de ani, se va căsători cu un investitor austriac cu afaceri în domeniul gazelor naturale, Wolfgang Meilinger. Ea l-a invitat pe Vladimir Putin la ceremonie în iunie, când președintele rus a făcut o vizită oficială în Austria. La căsătorie va participa și cancelarul Austriei, Sebastian Kurz.
Karin Kneissel a fost pusă ministru de Externe din partea partidului de extremă-dreaptă FPO, fondat în anii 1950 de foști naziști și care, în prezent, are legături strânse cu Rusia și cu Vladimir Putin. În 2016 chiar au semnat un pact de cooperare pe partidul Rusia Unită a președintelui rus.
Presa din Austria a numit formațiunea “prietenii lui Putin” iar FPO a cerut eliminarea sancțiunilor europene impuse Rusiei ca urmare a anexării ilegale a Crimeei. De asemenea, când s-a făcut actuala coaliție de guvernare la Viena, FPO a primit și șefia serviciilor de informații.
Partidul a luat 26% la ultimele alegeri, pe o platformă populistă anti-establishment, anti-imigranți. Un fost oficial din cadrul Ministerului Austriac al Apărării, actualmente expert în securitate în cadrul unui think-thank, se teme că orice se discută la nivel european despre apărare poate fi transmis de FPO direct la Moscova.
Austria este oficial neutră iar țara a fost pe tot parcursul Războiului Rece, brăzdată de spioni și din blocul estic, și din Vest. Experții estimează că circa 7.000 de spioni sunt acum în Austria, cei mai mulți lucrând la diverse ONG-uri și organizații internaționale. Legea austriacă permite spionajul, cât timp nu este împotriva Austriei.