DARIUS VÂLCOV: Amnistia fiscală se face, nu se discută

Alina Maria Bogdan ECONOMIC Principal

Darius Vâlcov, consilierul economic al premierului, a anunţat  la Antena 3 că amnistia fiscală „se face”, „nu se discută” şi dacă se va lua o decizie în acest sens, aceasta era oricum prevăzută în programul de guvernare.

Ministerul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a confirmat încă din luna mai că în decursul acestui an va fi adoptată amnistiţia fiscală. Declaraţiile vin la scurt timp după ce Consilierul de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a anunțat, că măsura amnistiei fiscale este prevăzută în programul de guvernare și include ștergerea datoriilor unor companii. Suma datorată la stat atât de persoane fizice, cât şi juridice este de aproximativ 100 de miliarde de lei, în mare parte irecuperabilă.

Amnistia fiscală s-ar putea aplica atât persoanelor fizice, cât și juridice, cu datorii la data de 31 decembrie 2017. Este una dintre ideile luate în calcul de Ministerul Finanțelor Publice. Asta după ce s-a constatat faptul că, pe partea de persoane juridice, din 98 de miliarde de lei, ar putea fi recuperate doar 17 miliarde, în decursul a foarte mulţi ani, potrivit B1.ro.

„În 100 de miliarde intră şi unii şi alţii 17 miliarde ar fi suma recuperabilă, iar 3 miliarde ar fi suma aferentă persoanelor fizice”, a afirmat Eugen Teodorovici.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Motorola a “clonat” aproape perfect iPhone X
Motorola a reușit să scandalizeze întreaga industrie a smartphone-urilor deoarece noua sa creație, P30, este ...