Doi musulmani nu au primit cetățenia elvețiană că nu au dat mână

Valentin Borcea ACTUALITATE

Orașul Lausanne a respins cererea pentru cetățenie elvețiană a unui cuplu de musulmani deoarece aceștia au refuzat să strângă mâna unor persoane de sex opus.

Potrivit primarului din oraș, citat de „The Guardian”, celor doi le lipsește respectul pentru egalitatea de gen. Edilul a spus că după luni întregi de evaluări pentru a vedea dacă musulmanii îndeplinesc criteriile de cetățenie, autoritățile au concluzionat că cei doi nu sunt suficient de integrați în societatea din Elveția.

Oficialitățile din Lausanne nu au dat detalii despre naționalitatea cuplului sau alte detalii despre identitatea lor, dar au spus că au refuzat să dea mână cu persoane de sex opus și că au răspuns cu mare dificultate la întrebări adresare de persoane de sex opus. Unii musulmani credincioși consider că Islamul nu le permite să aibă niciun contact fizic cu persoane de sex opus, în afară de cele din familia foarte apropiată.

Primarul din Lausanne a spus că libertatea religioasă este consfințită de lege, cât timp practica religioasă nu este în afara legii. Viceprimarul orașului, care a făcut parte din comisia care a a evaluat cuplul musulman a mers și mai departe: “Constituția și egalitatea dintre bărbați și femei sunt mai presus de habotnicie” – a transmis oficialul.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
VÂLCOV: Realitatea tv şi Digi.tv, posturile prin care SRI îşi transmite mesajele
Darius Vâlcov a afirmat la Antena 3 că Digi.tv şi Realitatea.tv sunt posturile prin care ...