VÂLCOV: Cel ce se opune Legii Offshore poate fi judecat pentru trădare de ţară”

Alina Maria Bogdan ECONOMIC Principal

Legea Offshore, vitală pentru bugetul României, prin care se impun o serie de taxe progresive petroliştilor care vor exploata gazul don Marea Neagră a iritat pe mulţi jucători din domeniu. Aceştia au trimis la Bucureşti toată diplomaţia grea a Europei şi a SUA. La ei e lobby, la noi ar fi trafic de influenţă.

„Oricât de mult ar ţipa ambasade europene sau alţi haştagişti prin piaţă sau pe oriunde, cine ar îndrăzni – acesta este, bineînţeles punctul meu de vedere – să modifice actuala formă a legii offshore în sensul în care să se reducă acele condiţii financiare care au fost aprobate în Camera Deputaţilor la propunerea lui Liviu Dragnea, cred că va trebui judecat pentru trădare de ţară”, a declarat Darius Vâlcov.

„Acolo vorbim de şase miliarde de dolari pe care statul român îi câştigă în plus faţă de versiunea iniţială a legii şi eu nu cred că cineva va putea iniţia ca acei şase miliarde de dolari să fie mai puţini. Mai mult, oricând putem sta de vorbă„, a mai afirmat Vâlcov, la Antena 3.

Legea offshore pentru exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor, for decizional, la începutul lunii iulie, într-o variantă modificată pe ultima sută de metri. Legea va include toate prevederile cu care companiile petroliere nu au fost de acord, precum impozitul pe veniturile suplimentare sau eliminarea creditului fiscal.
După ce şi-au dat seama că nu sunt deductibile cele două miliarde de euro investiţi în explorare, doar cei cheltuiţi în procesul de exploatare, petroliştii au trimis la Bucureşti toată floarea cea vestită a Bruxelles-ului şi a Departamentului de Stat.

Newstandard.ro a informat cititorii zilele trecute că ministrul de externe al Austriei, Karin Kneissl, principalul lobby-st al firmelor din domeniu, se va căsători la Viena cu un industriaş de pe piaţa gazelor, iar Vladimir Putin va fi oaspete de onoare.
Jurnaliştii neînregimentaţi au denumit venirea ei la Bucureşti Uraganul Karina.

Karin Kneissl, în vârstă de 53 de ani, a fost numită la conducerea diplomaţiei austriece de către partidul de extremă dreapta FPOe, dar fără să fie membră a acestei formaţiuni. Ea se va căsători sâmbătă cu omul de afaceri Wolfgang Meilinger, nunta desfăşurându-se într-un sat viticol din apropierea oraşului Graz. Kremlinul a confirmat miercuri că Vladimir Putin a acceptat invitaţia la nuntă. După ce va participa la acest eveniment, preşedintele rus va pleca la Berlin pentru o întâlnire cu cancelarul german Angela Merkel.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Doi musulmani nu au primit cetățenia elvețiană că nu au dat mână
Orașul Lausanne a respins cererea pentru cetățenie elvețiană a unui cuplu de musulmani deoarece aceștia ...