Un jurist celebru îi spune direct lui Dacian Cioloș că politica sa se bazează pe instituţiile de forţă

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

Celebrul avocat Radu Chiriță din Cluj a refuzat invitația lui Dacian Cioloș de a participa la un eveniment pe teme juridice, unde vor fi prezenți Raluca Prună și Dragoș Pîslaru, în data de 3 septembrie.

Celebrul avocat Radu Chiriță l-a refuzat pe Dacian Cioloş, care l-a invitat la o dezbatere pe teme juridice sun oblăduirea partidului său.  “Proiectele dvs. economice, diplomatice etc. sunt unele care să rezoneze cu ceea ce cred eu, dar în zona justiţiei consider că aţi fost de prea multe ori în eroare, atât în perioada în care aţi condus guvernul român, cât şi ulterior. Nu vreau să vă fac un rechizitoriu, însă cred că în spiritul democraţiei şi al libertăţii – valori în care eu cred cu tărie – probabil că va trebui să auziţi şi lucruri cu care nu sunteţi de acord.

Ca avocat am luptat mereu pentru protejarea drepturilor fundamentale ale clienţilor mei, ca membru al societăţii civile am militat pentru transformarea României într-un stat de drept real, care pune pe primul plan înaintea a orice protecţia drepturilor fundamentale, a libertăţii şi a domniei legii.

În acest context, consider că mandatul dv. de prim ministru nu a avut vreun impact pozitiv asupra funcţionării sistemului de justiţiei. Consider, în egală măsură, că dna. Prună a fost unul dintre cei mai slabi miniştri ai justiţiei, probabil de la Rodica Stănoiu încoace,” a mai spus Radu Chiriţă, potrivit Qmagazine.

“A respinge în bloc, precum dv., orice modificare a legislaţiei în domeniul justiţiei sau a accepta numai modificările susţinute de instituţii de forţă ale statului – Ministerul Public, SRI etc. – nu cred că este o poziţie corectă în vedere asigurării binelui public, deasupra celui personal,” a conchis domnia sa.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Jumătate dintre magistraţi au avut dosar la DNA
Direcţia Naţională Anticorupţie a soluţionat 1965 de cauze privind 3420 de magistraţi (2193 judecători şi ...