TUDOREL TOADER: „Declanşez procedura de evaluare a activităţii procurorului general!”

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat sâmbătă pe Facebook, că declanşează procedura legală pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr. Procedura este similară celui asupra Laurei Codruţa Kovesi, soldată cu demiterea ei.

Tudorel Toader continuă campania de curăţenie

”Declanşez procedura legală pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie !”, a scris Toader pe contul său de Facebook.

Ministrul Justiţiei aminteşte că, în urmă cu câteva săptămâni, afirma faptul că ”vine vremea când fiecare trebuie evaluat”.

Augustin Lazăr s-a dus după fenta SRI

”În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009. Zilele acestea aflăm că în realitate a fost «desecretizat» un protocol «abrogat» încă din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, «La data intrării în vigoare a prezentului Protocol se abrogă Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale nr…..din 04.02.2009». Folosirea sintagmei «se abrogă», arată şi faptul că semnatarii respectivelor Protocoale au înţeles să le confere acestora valenţe normative”, continuă Tudorel Toader.

El precizează că rezultatele evaluării, ”însoţite de eventuale propuneri”, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile.

Protocolul arată practicile vechii securităţi

În urma unei proceduri similare de evaluare a activităţii manageriale, ministrul Tudorel Toader a făcut propunerea care a dus la revocarea Lauei Codruţa Kovesi de la şefia DNA.

Acest lucru se întâmplă după o zi de la declaraţia Gabrielei Baltag care într-o discuţie cu Sorina Matei spunea că “văzând protocolul încheiat între PÎCCJ și SRI, devoalat publicului nu datorită unui impuls de sinceritate, pot să-mi imaginez cu ușurință cum arătau practicile de anchetă ale fostei Securității, înainte de anul 1989.”

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Contrabandiști cu căruțe, prinși de grănicerii ucraineni
Patru contrabandiști care voiau să introducă ilegal în România 5000 de pachete de țigări au ...