George Maior, rechemat în centrala MAE să dea explicaţii despre afirmaţiile sale publice

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE Principal

Încă de acum două săptămâni, Newstandard.ro, citând un  diplomat de carieră, a afirmat într-un comentariu că George Maior ar trebui rechemat la MAE pentru consultări, în urma întâlnirii sale cu reprezentanţii Exxon Mobile, în care şi-a exprimat public punctul de vedere al companiei. Un demers perfect constituţională.

În sfârşit, George Maior, ambasadorul României în SUA, va fi chemat la explicații în centrala Ministerului de Externe după ce a declarat că scrisoarea prin care Rudolph Giuliani cere amnistie a fost rezultatul lobby-ului făcut de personaje care au avut probleme cu justiția, anunță ministerul.

Vorbind despre Rudolf Giuliani, ambasadorul român a menţionat:„e un personaj spumos şi extrem de combativ în discuţiile din Statele Unite, nu ştiu dacă mai e avocatul lui Donald Trump. În orice caz, ea este expresia unui lobby, iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia, asta vă spun clar.”

Reacţia dură a MAE

”Domnul Ambasador George Maior a avut o poziție care nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului, și nu reprezintă poziția MAE… Rolul domniei sale este de a promova interesul național așa cum decurge el din consensul la nivel instituțional și să se abțină de la declarații publice de natură să afecteze negativ relațiile bilaterale cu alte state”, se arată în comunicat.

George Maior s-a ocupat de blocarea oricărei legături între coaliţia de guvernare din România cu Administraţia Trump, au afirmat surse Newstandard.ro în urmă cu două săptămâni.

Marean Vanghelie a spus săptămâna trecută că ambasadorul nostru la Washington, în loc să-şi facă treaba de diplomat, se ocupă de construcţia unui nou partid politic şi de alegerea unui candidat la preşedinţie.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Festival de mașini scumpe și puternice în California
Toți pasionații mașinilor vor să ajungă la Săptămâna Automobilului din orașul californian Monterey. Sunt mai ...