GUVERNUL VIKTOR ORBAN a alocat 134 de milioane de euro renovării clădirilor istorice din Ardeal

Marius Ghilezan ACTUALITATE Principal

În ultimii ani, Districtul Bisericii Reformate din Transilvania (EREK) a primit sprijin financiar de 43,5 miliarde forinţi (134 de milioane de Euro) din partea guvernului ungar. Majoritatea banilor sunt destinate renovării clădirilor istorice și investițiilor imobiliare. A spus episcopul reformat Kató Béla, potrivit erdely.atlatszo.hu

Se spune că vocea episcopului Kató Béla este singura dintre personalităţile publice din Transilvania ascultată de Viktor Orban care se sfătuieşte permanent cu ierharhul bisericii reformate.

Kató Béla este şi preşedintele Universităţii Sapientia, instituție care activează în sistemul învățământului superior din Transilvania, cu predare în limba maghiară. Universitatea a luat ființă în toamna anului 2001, ca expresie a unei năzuințe de mai multe decenii a comunității maghiare din România, precum și ca rezultat al eforturilor depuse de către Fundația Sapientia.

În ultimii ani, peste 300 de proiecte iniţiate de episcopul reformat au fost finanţate de guvernul Orban.

Guvernul român are alocat pentru Românii de pretutindeni un buget total de sub 2 milioane de euro. Cel mai activ în domeniul susţinerii bisericii ortodoxe din diaspora este Institutul Eudoxiu Hurmuzachi, unde este director Nicolae Brânzea, care e şi vicar eparhial.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Sporesc convoaiele cu fregate ruseşti în Marea Mediteraniană
Forţele navale ruseşti au trimis mai multe fregate militare în Marea Mediterană prin Strâmtoarea Bosfor, ...