Păcatele lui Lazăr
O parte dintre păcatele lui Augustin Lazăr au fost dezvăluite ieri de ministrul justiţiei. Minciuna este unul dintre cele 193 de păcate ale omului.
Sigur că din CV-ul său lipseşte perioada de dinainte de 1989. Acolo, să vezi grozăvii!
Minciuna 1:
Lazăr a declarat în ianuarie 2017 că el nu am semnat nici un fel de protocol cu SRI, că nu are de ce să folosească astfel de inginerii, Doamne Dumnezeule, care nu sunt prevăzute de legea penală.
Adevărul:
Lazăr semnase două protocoale cu SRI în decembrie 2016.
Minciuna 2:
În aprilie 2018, Lazăr a trimis la ministerul Justiţiei, la cererea lui Toader, o listă cu opt protocoale de colaborare instituţională. Pe listă se regăsea un singur protocol încheiat în decembrie 2016.
Adevărul.
În decembrie 2016, Lazăr şi Hellvig au semnat două protocoale înregistrate la Parchetul general cu două numere de înregistrare diferite şi cu un conţinut diferit.
Minciuna 3:
În declaraţiile publice, SRI a anunţat că unul dintre protocoale, cel nesecret este în vigoare în timp ce cel secret a fost denunţat în ianuarie 2017, iar Lazăr anunţa că protocolul nesecret este în vigoare în timp ce protocolul secret a fost denunţat în martie 2017.
Adevărul:
În adresa din aprilie 2018, Lazăr a menţionat că protocolul secret încheiat în decembrie 2016 este în vigoare la acea dată.
Minciuna 4:
Protocoalele din decembrie 2018 au fost încheiate pentru că OUG 6 din 2016, numită li Ordonanţa Prună, îi obligau să încheie aceste protocoale.
Adevărul:
Ordonanţa nu prevedea nici o obligaţie iar dovada este că de la emiterea ordonanţei până la semnarea protocoalelor au trecut 9 luni, timp în care Justiţia a funcţionat fără aceste protocoale. La fel şi după aşa zisa denunţare, despre care nu se ştie încă dacă a existat în realitate.
Lipsa de pregătire juridică:
În protocoalele semnate în decembrie 2016 se scrie că se abrogă protocoalele semnate în 2009. În realitate protocoalele nu pot fi abrogate pentru că nu sunt acte normative. Doar actele normative pot fi abrogate.