TĂRICEANU susţine OUG de revizuire a hotărârilor judecătorești bazate pe protocoale

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele ALDE, a declarat ieri după şedinţa partidului că problema amnistiei nu e nouă, dar a subliniat că i se pare interesant proiectul de OUG care să permită revizuirea hotărârilor judecătorești care s-au bazat pe ascultări de telefoane şi protocoale.”

”Sigur că problema amnistiei nu este o problemă nouă, este un instrument juridic care se utilizează în mod frecvent, s-a utilizat și în România, și în străinătate. În momentul în care constați că, datorită unor deficiențe legislative, deficiențe de aplicare a legii, a unor încălcări grave se petrec abuzuri în baza cărora, probabil, oameni nevinovați au ajuns să fie condamnați, îți pui problema cum remediezi aceste lucruri. Am văzut din partea ministrului Justiției o inițiativă pe care am salutat-o, și anume un proiect de OUG care să permită revizuirea tuturor hotărârilor judecătorești care s-au bazat pe ascultarea ilegală de telefoane și a utilizării protocoalelor în faza de urmărire penală și, probabil, de judecată (…) Aici este o mare problemă pe care ministrul Toader încearcă să o rezolve, dând posibilitatea tuturor celor care se consideră nedreptățiți, afectați de existenața acestui sistem de ascultare a telefoanelor, de protocoalele ilegale, cred că aceasta este o măsură prin care sper să putem rezolva o bună parte din aceste cazuri și să dăm poosibitatea tuturor să aibă un proces corect. Chiar și o persoană care este vinovată are dreptul la un proces corect. Cred că măsura propusă de minsitru este extrem de necesară”, a declarat liderul ALDE.

Loading...
loading...

One Comment

  1. Am fost arestat , bătut și torturat fizic ,legat în lanțuri la mâini și la picioare și o bară de fier legată de lanțuri timp de 81 de zile , pentru dreptate , după 20 de ani am demonstrat nevinovăția prin decizia de Achitare .De ce nu primesc o îndemnizație lunară pentru dreptate ?

    Câștig la CEDO și nu avem niciun magistrat pedepsit , sunt Achitat în România și nu avem niciun magistrat pedepsit , ce justiție este asta ,ce dreptate este asta ,tot interlopii cu legitimație de la stat scapă fără pedeapsă ,acești diavoli din justiție nu pot fi pedepsiți pentru cercetare abuzivă nici pentru represiune nedreaptă , de ce au atâta de mare putere acești teroriști români legitimați de stat ?

    Regele Dreptății „”„

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
GUVERNUL VIKTOR ORBAN a alocat 134 de milioane de euro renovării clădirilor istorice din Ardeal
În ultimii ani, Districtul Bisericii Reformate din Transilvania (EREK) a primit sprijin financiar de 43,5 ...