Autostrada Comarnic-Braşov va fi atribuită unui partener privat şi va costa 1,36 miliarde de euro

Alina Maria Bogdan ECONOMIC Principal

Autostrada Comarnic-Braşov va fi atribuită până la finalul anului 2018 unui partener privat şi va costa 1,36 miliarde de euro, urmând a fi executată în maximum 4 ani, cu termen de începere 2019.

Dăncilă a anunțat că executivul e în curs de adoptare a studiului de oportunitate pentru acest obiectiv.

De supravegherea construcţiei nu se va mai ocupa CNADR, ci Comisia de Prognoză cu o unitate special inființată în acest scop, au precizat surse guvernamentale.

Pentru realizarea acestui proiect, Victor Ponta a recunoscut că a fost ameninţat de Florian Coldea că va fi arestat dacă va demara licitaţiile de atribuire.

Amendă în premieră: 100 de milioane de euro pe an în cazul întârzierii lucrărilor

„Așa cum este prevăzut în legislație, partenerul public adică statul va contribui cu 25%, iar partenerul privat cu 75% din costul investiției și costurile de întreținere și operare. În acest studiu de fundamentare sunt prevăzute bonificații din partea statului dacă lucrările se execuție se finalizează în avans, dar și penalități pentru întârzieri. Mai exact, în situația devansării lucrării perioadei de 48 de luni aferentă lucrărilor de proiectare și de execuție, partenerul privat va primi din partea partenerului public o sumă de succes echivalentă cu ponderea, într-un an, a perioadei de devansare, valoarea totală a primei de succes fiind 100 de milioane de euro pe an. În situația întârzierii finalizării perioadei de proiectare și execuție, partenerul privat pe plăti partenerului public o amendă corespunzătoare ponderii în an a perioadei de întârziere, amenda anuală fiind de 100 milioane de euro”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
VOSGANIAN/ În ’90, la proteste, nu ne-am adus copiii să asculte blestemății strigate de părinții lor”
Vicepreşedintele ALDE, Varujan Vosganian, a fost sunat recent de un lider din societatea civilă. De ...