CLAUDIU MANDA: “Verificăm dacă serviciile de informaţii au fost implicate în manifestările din 10 august”

Mihai Popescu POLITIC Principal

Preşedintele comisiei de supraveghere a SRI, Claudiu Manda, a declarat astăzi că în perioada 10-14 septembrie se va desfăşura o şedinţă a comisiei pe mai multe subiecte la zi, printre care şi eventuala implicare a serviciile lor de informaţii în mitingul aşa zis al diasporei din 10 august 2018.

Întrebat dacă, în opinia sa, trebuie demiși directorul SRI şi procurorul general, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: ”Nu pot să spun, dar comisia mă aștept să facă unele recomandări. Nu știu dacă poate comisia să facă astfel de recomandări (de demitere – n.r.), nu cred. Sunt tentat să cred că nu poate să facă așa ceva. Poate, în schimb, să constate anumite defecțiuni la nivel legislativ, de funcționare instituțională, de încălcări de lege și să facă recomandări în acest plan. Dar să propună înlocuiri, nu cred.”

Eduard Hellvig, directorul SRI, a ieşit acum o săptămână într-o conferinţă de presă, dar nu a spus nimic legat de evenimentele din 10 august.

Prezent în studioul Antenei 3, Răzvan Savaliuc, de la Luju.ro, a spus că el este convins că SRI a fost implciat. „La ce logistică au, la cum ascultă ei telefoanele, puteau să spună ceva despre persoanele agresive.”

„Lovitura de stat anunţată pe toate canalele nu a mai avut loc,” a spus la acelaşi post Florin Ghiulbenghian, preşedintele Fundaţiei Eurohonest. „Reacţia dură a procurorilor împotriva jandarmilor arată că o serie de alte servicii de informaţii au fost implicate”,  a mai spus acesta.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
CĂTĂLIN DANCU/Rudolph Giuliani vine la Bucureşti pentru o serie de conferinţe pe teme de securitate
Primarul erou al New-York-ului, Rudolph Giuliani, va veni în România pentru o serie de conferinţe ...