BOGDAN TIBERIU IACOB / Eşecul rebeliunii din 10 august – motivul retragerii generalilor SRI

Mihai Popescu ECONOMIC Principal

Pentru mitingul diasporei din 10 august 2018 avem suficiente motive temeinice să credem că s-a pus la cale de către SRI o acţiune menită să ducă la ocuparea guvernului, mizîndu-se pe tradiționala slabă reacție a jandarmilor, iar mai apoi, la dărîmarea guvernului Dăncilă și instalarea unui cabinet ”al lui”, aidoma celui de după tragedia Colectiv, crede Bogdan Tiberiu Iacob, de la Inpolitic.

“Un miting minuțios planificat în laboratoarele SRI și care trebuia să meargă șnur.”

Nu a mers.

Ceva s-a întâmplat și a apărut o contrareacție neașteptat de dură din partea jandarmilor, parcă special instruiți să creeze propriile diversiuni de imagine, în special povestea cu jandarmerița ”linșată”.
Pentru prima dată, SRI s-a trezit contrat puternic exact pe terenul său, cel al diversiunilor și al aranjamentelor de imagine.
În locul ”mortului din piață”, protestatarii s-au trezit cu ”jandarmerița paralizată,” ratând momentul-cheie din punct de vedere emoțional. (Să notăm aici o informație absolută tulburătoare livrată ieri de ziaristul Victor Ciutacu: bărbatul care a murit la 10 zile după miting din cauza, zice-se, a gazelor lacrimogene, era bolnav de leucemie în ultimul stadiu și fusese adus la miting de colegii din PNL)

Cum putea PSD să contreze operațiunea ”10 august” a SRI?

“Numai cu ajutorul unor informații precise scurse din interiorul serviciului, legat de ceea ce avea să urmeze.
Cine putea să furnizeze PSD și MAI asemenea informații de top?” se mai întreabă autorul.
“Greu de crezut că altcineva decît Florian Coldea, consilierul din umbră al lui Liviu Dragnea.
Un supergreu care a lăsat în urmă o serie de oameni pe care i-a crescut și promovat în structurile de conducere ale serviciului și care i-au supraviețuit.
Unii dintre ei au fost eliminați în ultimul an, dar sunt și figuri grele care au rezistat.

Dumitru Dumbravă și Dan Căpșună sunt doi dintre ei.
Dumbravă a fost mâna dreaptă a lui Coldea, omul care a asigurat controlul acestuia asupra judecătorilor și procurorilor și care a supervizat juridic toate manevrele’’ conchide autorul.

Acesta este principalul motiv, crede Iacob, încercând să traducă mesajele publice ale lui Hellvig şi Tăriceanu: “Generalii Dumitru Dumbravă și Dan Căpșună au fost trași pe linie moartă din SRI.”

Demiterea lui George Tuţă din funcţia de consilier a directorului general Eduar Hellvig amplifică suspiciunile.

Planul de rebeliune a fost dejucat cu scurgeri de informaţii din SRI

E pentru prima dată când principalul serviciu de informaţii al ţării pierde pe teren propriu, acela al controlării tuturor informaţiilor.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ministrul pentru mediul de afaceri: ”Ritmul de creştere a exporturilor faţă de importuri este de 10%, dar BREXIT-ul ne scade din excedentul cu Marea Britanie “
Ritmul de creştere a exporturilor în primul semestru al anului a fost superior ritmului de ...