PSD intenţionează să scoată ofiţerii serviciilor secrete din justiţie, politică şi administraţie

Mihai Popescu POLITIC Principal

Aşa cum a promis în Programul de Guvernare, PSD intenţionează să modifice legile siguranţei naţionale, astfel încât “să le reașeze  în matca lor constituțională”, potrivit unui document prezentat azi în Comitetul Executiv și furnizat presei de biroul de presă a partidului.

La Neptun se organizează Cex PSD, anunţat extrem de furtunos de către o parte a presei, dar care nu a dus la atacurile preconizate de o serie de site-uri obediente serviciilor secrete, care trăiesc din fondurile operative, conform unul deputat social democrat.

Legile siguranței vor ”defini clar atribuțiile structurilor de informații” și prevăd ”scoaterea serviciilor de informații și a ofițerilor serviciilor din justiție și politică.”

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat în primăvară, cu 208 voturi ‘pentru’ şi 92 ‘împotrivă’, înfiinţarea Comisiei parlamentare speciale privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale. Cu o zi înainte de vot, Klaus Iohannis a afirmat că ”scenariul prost” ar fi ca ”un PSD dornic să acapareze toate instituţiile statului să forţeze schimbări” în acest domeniu.

Mai mult, legile vor prevedea înființarea Autorității Naționale de Interceptări, ceea ce înseamnă că SRI va pierde atribuția de a mai face ascultări de telefoane.

Se discută despre reducerea mandatelor şefilor instituţiei la doar patru ani.

Liderii politici doresc de asemenea retragerea acoperiţilor din administraţia publică centrală şi locală.

Documentul oficial prezentat de PSD în CEX:

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Liviu Dragnea a ieşit întărit din CEx al PSD, desfăşurat la Neptun şi dă o lovitură statului paralel
În preziua reuniunii CEx de la Neptun, Liviu Dragnea a negociat pacea cu grupurile nemulţumiţilor, ...