George Maior ameninţă că va începe să vorbească

Marius Ghilezan INTERNATIONAL Principal

“Va veni o vreme şi nu cred că o să le facă plăcere unora, când voi putea să vorbesc mai mult dintr-o calitate, hai să spun privată”, a amenințat George Maior, ambasadorul României, fost director al SRI, în emisiunea “Paşaport diplomatic” de la Digi.tv.

Cunoscutul jurnalist Horia Alexandrescu, prezent în studioul B1tv, şi-a exprimat scepticismul că o va face, mai ales că trebuie să vii în spaţiul public şi cu o serie de probe, nu e destul să fii avut acces la multe informaţii secrete.

Întrebat de moderator cum s-a ajuns ca numele său să fie pomenit în ultima vreme în scandaluri de politică internă, George Maior a răspuns că ar putea exista o anumită percepţie asupra sa, că ar putea coordona de la Washington mişcări politice, însă a subliniat că el nu are nicio intenţie politică.

Totodată, Maior a dat asigurări că nu se va implica în politica internă din România, neavând nicio aspiraţie politică.

Newstandard.ro a publicat încă din 22 august un material amplu despre cum poate fi George Maior chemat la consultări de către centrala MAE din Bucureşti.  Atunci, scriam că surse din diplomaţie susţin că George Maior e foarte apropiat administraţiei democrate şi Departamentului de Stat controlat încă de oamenii vechiului regim politic din SUA. A reuşit să blocheze toate tentativele coaliţiei de guvernare de la Bucureşti de a intra în contact cu noua administraţie de la Casa Albă.

Un  diplomat de carieră susţine că doar citind comunicatul de presă din  urma întâlnirii sale cu reprezentanţii Exxon Mobile putea fi chemat urgent de către ministrul de externe la consultări, o măsură perfect constituţională.

Surse de peste Ocean susţin că Wess Mitchell, asistentul Secretarului de Stat pe probleme de Europa şi Euroasia, înainte de venirea sa la Bucureşti pentru a discuta interesele firmelor americane în Legea Offshore, s-a consultat cu şefa Departamentului de Stat, cu Victoria Nuland, fosta asistentă „sperietoare pentru Bucureşti” şi cu George Maior. Întors acasă s-a declarat surprins că datele din capitala României erau altele decât cele în care a fost brifat.

Teodor Meleşcanu, ministrul de externe al României, ar trebui să-l recheme la Bucureşti, având suficiente motive. Asta înainte de a-l “virusa” şi pe Adrian Zuckermann, noul ambasador propus pentru a fi trimis la Bucureşti, care aşteaptă acum votul Senatului american.

La presiunea liderilor coaliţiei, Teodor Meleşcanu l-a chemat la consultări, chiar dacă fost şef al SIE nu a dorit să intreprindă acest demers. A fost ameninţat că va fi demis dacă nu îl supune pe ambasador unui tir de întrebări. Ce a făcut peste ocean pentru România.

Referindu-se la scrisoarea lui Rudolph Giuliani, actual avocat al preşedintelui Donald Trump, George Maior a spus că acest demers a fost “expresia unui lobby iniţiat de forţe interesate să apere persoane cu probleme cu legea.”

Le şedinţa CEx a PSD s-a cerut începerea procedurilor de rechemare de la post a lui George Maior.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Anca Suhov, arhitecta cu IQ de 140 printre „Analfabetele PSD care fac parada modei”
La vederea clipului „Analfabetele PSD fac parada modei”, cu mii de like-uri şi share-uri, profesoara ...