Liderul separatiștilor pro-ruşi din Ucraina, ucis într-o cafenea

Valentin Borcea INTERNATIONAL

Alexander Zaharcenko, liderul rebelilor pro-ruși din Donețk și unul dintre arhitecții insurgenței din Donbas, a fost ucis într-un atac cu bombă, în timp ce se afla într-o cafenea. Fostul electrician de mină, în vârstă de 42 de ani, este cea mai importantă figură din estul rebel al Ucrainei care moare. El era președintele și premierul auto-declaratei “Republici Populare Donețk”, una dintre entitățile create de separatiștii susținuți de Moscova. Practic, bărbatul era cel care comanda tot și care, în același timp, primea ordinele din Rusia.

Alexander Zaharcenko se afla într-o cafenea din Donețk atunci când o bombă a fost detonată în local. Liderul separatist a murit pe loc. De asemenea, a mai fost rănit și așa-zisul ministru de Finanțe al R.P. Donețk. Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc de organizarea atentatului. Kievul susține că liderul separatist a căzut victimă conflictelor interne dintre rebeli. Ipoteza pare a fi susținută și de informații apărute recent, care spunea că Alexander Zaharcenko căzuse în dizgrațiile Kremlinului și că urma să fie schimbat din funcție.

În schimb, Rusia a spus că nu are niciun dubiu că Ucraina a fost în spatele atacului cu bombă. Chiar Vladimir Putin a precizat că incidentul este o crimă josnică. Mesaje de condoleanțe au venit și din celelalte teritorii ucrainene ocupate de ruși, Republica Populară Lugansk și Republica Crimeea. Înmormântarea a avut loc pe 2 septembrie. Zeci de oameni au trecut pe la catafactul lui Alexander Zaharcenko, au lăsat flori și au aprins lumânări.

Uciderea liderul separatist din Donețk va avea consecințe şi pe scena internațională. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a afirmat sâmbătă că discuții internaționale privind soarta Ucrainei nu mai pot avea loc. Alexander Zaharcenko era și principalul negociator al celor două republici rebele și semnatar al ambelor acorduri de la Minsk privind încheierea luptelor, acorduri pe care a zis din capul locului că nu le va respecta.

Peste 13.000 de oameni au murit în războiul din Donbas, care durează de patru ani. De asemenea, 1,4 milioane de ucraineni au fost alungați din casele lor și aproape un milion au plecat peste hotare. Rusia neagă și la ora actuală că este implicată în controlul asupra autoproclamatei republici Doneţk, în ciuda evidenţelor incontestabile care dovedesc contrariul.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Rata șomajului în România, în scădere și una dintre cele mici din UE
În luna iulie 2018, rata șomajului în România a fost de doar 4,2%, o arată ...