Viorica Dăncilă va fi primită în audiență de Regele Spaniei

Valentin Borcea ACTUALITATE

Premierul Viorica Dăncilă va fi primită în audiență de Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, săptămâna viitoare, vineri 6 septembrie 2018. Întrevederea va avea loc la Palatul Zarzuala din Madrid, reședința suveranilor spanioli. Informația a fost confirmată de site-ul oficial al Casei Regale Spaniole, casareal.es

Potrivit aceleiași surse, șefa executivului de la București va sta două zile în Spania, în perioada 6-7 septembrie. Cel mai probabil, Viorica Dăncilă se va întâlni și cu omogul său de la Madrid, socialistul Pedro Sanchez, mai ales că ambii fac parte din aceeași familie politică europeană.

Reamintim că Regele Juan Carlos I și Regina Sofia, părinții Regelui Felipe al VI-lea, au fost prezenți în România în decembrie, la funeraliile Regelui Mihai. Puțină lume știe că numele de Carlos vine de la Regele Carol I al României, care a fost nașul de botez al Ducelui Juan de Barcelona, tatăl Regelui Juan-Carlos.

De asemenea, în luna mai, MS Margareta, Custodele Coroanei Române, a efectuat o vizită de cinci zile în Spania, în cadrul căreia s-a întâlnit și cu vărul său, Regele Felipe al VI-lea. Întrevederea a avut loc tot la Palatul Zarzuela.

Aproape un milion de români locuiesc în prezent în Spania, fiind a doua cea mai mare comunitate din diaspora, după cea din Italia. De asemenea, românii sunt și cel mai mare grup de străini de pe teritoriul spaniol. Sunt o comunitate activă, puternică, bine integrată în mediul spaniol, care joacă un rol  deosebit de important în dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi reprezintă un important contributor la dezvoltarea economiei spaniole, dar şi a celei româneşti. Un rol central în comunitatea română din Spania îl joacă Biserica. În prezent, sunt constituite în Spania 121 de parohii ortodoxe, potrivit paginii Ambasadei României la Madrid.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Brexit rămâne Brexit. Theresa May nu vrea un alt referendum
Theresa May a refuzat categoric un al doilea vot legat de ieșirea Marii Britanii din ...