Comuniștii ruși au demonstrat împotriva lui Vladimir Putin

Marius Ghilezan INTERNATIONAL Principal

Zeci de mii de oameni, membrii sau simpatizanți ai Partidului Comunist Rus, au ieșit în stradă la Moscova, în weekend, să-l critice pe Vladimir Putin și să conteste reforma pensiilor pe care acesta o promovează. Proteste similare au mai avut loc în Sankt Petersburg, Ekaterinburg, Novosibirsk și Vladivostok, în extremul orient rus. Steagurile roșii, cu secera și ciocanul pe ele, erau prezente peste tot, ca și pancarte cu mesaje anti-Putin, a scris Europa Liberă.

Liderul comuniștilor, Gennadi Ziuganov, a numit modificările aduse sistemului de pensii drept “canibale.” În iulie, parlamentul rus a aprobat planul guvernului de la crește vârsta de pensionare pentru femei la 63 de ani și la bărbați la 65 de ani. În prezent, este 55, respectiv 60 de ani. Dar în condițiile unei speranțe de viață care în Rusia este de 66 de ani pentru bărbați și 77 de ani pentru femei, mulți ruși se tem că nu vor trăi suficient de mult ca să ajungă la pensie.

Vladimir Putin a anunțat că va face o concesie și că va cere majorarea vârstei de pensionare pentru femei la doar 60 de ani, cu trei ani mai puțin decât propunerea inițială. Dar reforma a afectat serios popularitatea liderului de la Kremlin, care a scăzut puternic.

Valul de proteste provocat de creșterea vârstei de pensionare reprezintă cea mai mare provocare cu care se confruntă Vladimir Putin de când și-a început al patrulea și ultimul mandat de președinte, în martie 2018.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
România va ajuta statele din Caraibe în combaterea criminalității
În luna octombrie a acestui an, Agenția RoAid în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliției ...