Dacia crește producție de Duster la Mioveni

Valentin Borcea ECONOMIC Principal

Francezii de la Renault cresc, începând cu luna aceasta, cu 10% producţia de Duster la fabrica de la Mioveni, acesta fiind cel mai de succes model local al constructorului auto. Anunțul a fost făcut de directorul-general al Dacia, care a spus că 1.100 de autoturisme Duster vor ieși zilnic de pe liniile de fabricație argeșene, scrie Ziarul Financiar.

Deja 2/3 din mașini produse la Mioveni sunt Duster, un succes care se datorează noii versiuni a SUV-ului compact, care a devenit rapid un bestseller în toată Europa. Pe primele opt luni din 2018, productia uzinei DACIA de la Mioveni a fost de 211.962 vehicule, ceea ce reprezinta o crestere cu 4.0 % faţă de perioada similară din 2017 (203.876 unitati).

creştere de 27.3% a fost înregistrată în august 2018 comparativ cu august 2017, confirmându-se astfel trendul pozitiv al producţiei de vehicule la uzina de la Mioveni.

În iulie 2018, producţia de vehicule a fost de 29.974 unităţi, în creştere cu 4.8% faţă de iunie 2017, arată cifrele publicate de Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM)

Pe modele, pe primele 8 luni ale anului 2018, producţia se prezintă astfel:

Dacia Duster               = 143.790 unitati
Dacia Sandero           = 31.632 unitati
Dacia Logan                 = 22.211 unitati
Dacia Logan MCV     = 14.329 unitati

De asemenea, Duster va rămâne și singurul automobil Dacia din gama globală a Renault, a anunțat chiar designerul-șef Renault, Laurens van den Acker. SUV-ul românesc va continua să fie vândut și sub siglă mărcii franceze pe piețele din Rusia și America Latină. În schimb, Logan și Sandero vor fi înlocuite în afara Europei cu alte vehicule Renault, o dată ce noua generație a acestor modele va fi lansată.

Vestea aceasta poate fi citită și într-o cheie optimistă, anume că noile generații de Logan și Sandero ar putea fi prea avansate pentru piețele emergente, așa cum sunt Rusia și Brazilia. Presa de specialitate a speculat recent că modele românești vor crește în dimensiuni și că vor primi o platformă nouă, mai modernă. Viitoarea generație Dacia ar urma să fie lansată în 2019.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Guvernul i-a dat cu flit lui Iohannis pe rectificarea bugetară. Preşedintele a cerut Avocatului Poporului să se sesizeze
Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri a Guvernului, prima rectificare bugetară pe anul 2018, ...