Guvernul i-a dat cu flit lui Iohannis pe rectificarea bugetară. Preşedintele a cerut Avocatului Poporului să se sesizeze

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri a Guvernului, prima rectificare bugetară pe anul 2018, fără avizul CSAT.

Decizia Guvernului s-a bazat pe un punct de vedere de la Ministerul Justiţiei care prevede că Executivul poate adopta rectificarea bugetară fără aviz de la CSAT, baza legală pentru acest punct de vedere fiind o decizie a CCR din 2015 potrivit căreia este obligatorie solicitarea unui aviz de la CSAT, nu şi primirea avizului.

Iohannis: Guvernul forţează limitele Constituţiei. Cer Avocatului Poporului să sesizeze CCR

În replică, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ce Executivul a aprobat rectificarea bugetară fără aviz CSAT, că Guvernul forţează limitele Constituţiei şi a cerut Avocatului Poporului să sesizeze CCR în privinţa OUG de rectificare a bugetului de stat pe anul 2018.

După OUG 13 din februarie 2017, preşedintele a făcut un abuz de funcţie prin presiunea exercitată asupra Avocatului Poporului, o instituţie independentă, cu roluri constituţionale de mediere între puterile statului.

Toni Greblă, fost judecător la Curtea Constituţională, reţinut 24 de ore de DNA, pe chestiuni care s-au dovedit nepenal, în fapt el fiind singurul care s-a opus legilor Bigr Brother, a spus că o asemenea speţă nu este reglementată în legislaţia noastră, legiuitorul nu şi-a imaginat că între puterile şi autorităţile statului pot exista atâtea divergenţe. “Se poate intepreta că suspendarea şedinţei CSAT, hotărâtă de preşedintele României, este un abuz de drept pentru că era obligatoriu să convoace imediat ceea ce Guvernul a solicitat CSAT, pentru a aviza proiectul de rectificare a bugetului. Maniera în care a procedat preşedintele este un evident abuz de drept. Prin urmare, în această situaţie, conform unui principiu de drept, „nimeni nu poate invoca propriul comportament neloial pentru a obţine drepturi”, cred că e îndreptăţit Guvernul să adopte rectificarea bugetară fără avizul CSAT. Ne aflăm în faţa nu a unui aviz negativ ce e reglementat în lege, ci practic în faţa unui refuz de a aviza o asemenea solicitare”, a declarat fostul judecător CCR Toni Greblă la România TV.

Preşedintele a invitat-o pe Viorica Dăncilă vineri dimineaţă pentru consultări, ştiind că premierul României are o vizită oficială în Spania, fiind primită în audienţă de Regele Felipe şi având o întrevedere cu omologul spaniol.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Adrian Năstase face lobby pentru producătorul român de electricitate
Preluând modelul german și austriac, unde cetățenii își montează panouri solare deasupra caselor, pentru a ...