Marea Britanie a acuzat spionajul militar rus în cazul Skripal

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Alexander Petrov şi Ruslan Boshirov sunt numele celor doi agenți ruși pe care Marea Britanie îi acuză de tentativă de omor pentru otrăvirea cu Novichok a fostului spion sovietic, Serghei Skripal, și pe fiica acestuia, Iulia, în timp ce aceștia se aflau pe teritoriu britanic.

Potrivit autorităților de la Londra, cei doi potențiali asasini au ajuns în Marea Britanie pe 2 martie, au pus Novichok, un puternic agent neurotoxic, pe clanța ușii casei lui Serghei Skripal, apoi pe 5 martie au plecat înapoi la Moscova. Premierul Theresa May a spus că agresorii sunt agenți ai GRU, serviciul de contrainformații militare al Rusiei.

Autoritățile de la Londra au spus că au suficiente dovezi ca să obțină condamnarea atacatorilor în instanță, dar sunt conștiente că nu se va ajunge niciodată acolo. Marea Britanie nu va începe procedurile de extrădare, deoarece Constituția Rusiei nu permite așa ceva. Așa că oficialii britanici s-au mulțumit că emită un mandat european de arestare pe cele două nume precizate.

Serghei Skripal, un fost spion sovietic aflat în exil în Marea Britanie, și fiica sa Iulia, au fost otrăviți cu Novichok în martie 2018, dar au supraviețuit. Substanța folosită de atacatori este o teurotoxină foarte puternică, produsă de URSS în anii 1980 și care în prezent este considerate armă chimică.

GRU este cel mai mare serviciu secret al Rusiei, spun experții și cei care au dezertat în Occident. A fost una dintre primele organizații create de bolșevici, luând naștere în noiembrie 1918. Bugetul și numărul de angajați este strict secret, dar un fost înalt ofițer al GRU, care a fugit în SUA în 1992, a spus că agenția are de șase ori mai mulți agenți în străinătate decât avea KGB. De asemenea, în subordinea GRu se află și temutele trupe special Spețnaz.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Premieră în politica moldoveanească: Președinte vrea să fie și parlamentar
Igor Dodon, președinte al Republicii Moldova, atunci când nu este suspendat din funcție de către ...