Liderul naționaliștilor din Brazilia, înjunghiat de un simpatizant al extremei stângi

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Jair Bolsonaro, candidatul dreptei naționaliste din Brazilia pentru funcția de președinte și lider în sondaje, a fost înjunghiat în timpul unui miting electoral. Autorul, un susținător al extremei stângi, a sărit din mulțime și i-a băgat un cuțit direct în abdomen. Agresorul a fost oprit și bătut de oamenii din public, până când a fost reținut de poliție.

A pierdut 40% din sânge

Jair Bolsonaro, un fost ofițer de armată devenit politician, a ajuns în stare de șoc la spital. Medicii au spus că a pierdut 40% din tot sângele său și că era să moară, deoarece arma i-a atins intestinele. Totuși, medicii au reușit să-l stabilizeze pe liderul nationalist, care se recuperează acum.

Victima, în război cu cartelurile de droguri

Acesta este de departe cel mai violent incident de până acum din timpul campaniei prezidențiale. Jair Bolsonaro, deputat din 1991, a atras simpatia multor brazilieni datorită poziției sale dure vizavi de criminalitate, o problemă reală într-o țară unde cartelurile de droguri fac legea în multe zone. Dar a reușit să antagonizeze mulți alegători din cauza declarațiilor sale homofobe și rasiste, dar și a simpatiei față de precedentele regimuri dictatoriale de dreapta din Brazilia.

Lula voia să fie preşedinte din închisoare

Principalul său adversar, fostul președinte Lula da Silva, este la închisoare, fiind condamnat la 12 ani de detenție pentru corupție. Liderul socialist a încercat să candideze chiar și din detenție, dar tribunalele au respins categoric un asemenea lucru chiar în baza unei legi date în timpul mandatului său. Lula era principalul favorit, fiind îndrăgit de brazilienii săraci datorită ajutoarelor sociale generoase pe care le-a dat cât a fost președinte. În Brazilia, șeful statului este și șeful guvernului.

Candidaţii socialiştilor, penali pe bandă rulantă

Brazilia trece de câțiva ani printr-o criză economică, politică și socială profundă. Precedentul președinte, Dilma Rousseff, o apropiată a lui Lula da Silva, a fost demisă de Parlament tot din cauza unui scandal de corupție. Cel care ar trebui să-i ia locul lui Lula da Silva ca și candidat al socialiștilor, este și el judecat pentru corupție. De asemenea, în ultimii ani, protestele față de scăderea nivelului de trai și creșterii prețurilor au fost frecvente. Mare parte din brazilieni dau vina pe Partidul Socialist, fondat de Lula.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
AVOCATUL POPORULUI: “Deţinutul Stan Mustaţă a fost declarat apt de muncă, deşi avea mai multe afecţiuni”
Avocatul Poporului a constatat că deţinutul Stan Mustaţă la Penitenciarul Rahova a fost declarat apt ...