Angela Merkel, contrazisă de șeful SRI-ului german

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Şeful Serviciului de Informaţii Interne (BfV), Hans-Georg Maassen, a afirmat că nu există nicio dovadă că protestele extremei drepte din oraşul Chemnitz, din fosta Germanie de Est, au inclus acţiuni de hăituire la adresa străinilor, așa cum a susținut Angela Merkel, a scris Agerpres.

Cancelara germană s-a referit la o înregistrare care circulă în mediul online și care pare să arate că non-germanii sunt alergați și amenințați pe străzi. Aceleași acuzații au fost reluate și de purtătorul de cuvânt al executivului de la Berlin.

Angela Merkel indusă în eroare de un fake-news?

Doar că șeful spionilor a spus pentru ziarul Bild că „nu există nicio dovadă care să sugereze că acea înregistrare video care circulă pe internet este una autentică.” Liderului landului Saxonia, în care se află Chemnitz, a spus și el de la tribuna parlamentului că nu a existat niciun fel de agresiuni la adresa celor care nu sunt germani. Chiar și procurorii din Dresda au spus că imaginile video nu au fost încă analizate complet.

Diversiune la Chemnitz, organizată de extrema stângă

Orașul Chemnitz, cunoscut în trecut drept Karl-Marx-Stadt (orașul Karl Marx), a cunoscut în ultimele săptămâni proteste organizate de națioaliști și de dreapta radicală, după ce un localnic a fost înjunghiat de doi imigranți. Mii de oameni au ieșit în stradă zile în șir să protesteze față de migranți și chiar să ceară demisia Angelei Merkel, cea pe care o acuză că a lăsat sute de mii de oameni să intre în Germania. Demonstrațiile naționaliștilor au fost mai mult pașnice, singurele incidente luând naștere doar atunci când au apărut agitatori ai extremei stângi, care au înjurat și aruncat cu obiecte în mulțimea pașnică și în forțele de ordine.

Ministrul de interne al Germaniei o „pune la gard” pe Angela Merkel

Poziția Angelei Merkel în fruntea guvernului a fost mult slăbită după conflictul de acum câteva luni cu Horst Seehofer, ministrul său de Interne și liderul partenerilor bavarezi de coaliție. Acesta a amenințat-o pe șefa executivului că va impune unilateral controale la frontiera dintre Germania și Austria, adică în Bavaria, ca să limiteze numărul de imigranți. După lungi discuții, Angela Merkel a cedat și a acceptat cererile lui Horst Seehofer de întărire a frontierei și de control mai strict la azilanților. Chiar și așa, ministrul german de Interne continuă să dialogheze cu unii dintre principalii adversari ideologici ai Angelei Merkel: italianul Matteo Salvini și austriacul Sebastian Kurz, ambii din noul val al naționaliștilor.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Codrin Ştefănescu: “Ferească, Dumnezeu, să trimit eu o scrisoare!”
Referitor la epistolele apărute în presă, în prim plan fiind Gabriela Firea, Codrin Ştefănescu a ...