Administrația Trump a discutat despre o lovitură de stat în Venezuela

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Mai mulți oficiali ai administrației Trump s-au întâlnit cu membrii ai Armatei Venezuelei, care căutau sprijin material și politic pentru înlăturarea de la putere a lui Nicolas Maduro, dictatorul socialist de la Caracas, care a aruncat țara într-o criză profundă, a scris New York Times.

Publicația citează oficiali americani anonimi care au cunoștință de asemenea discuții. Potrivit New York Times, militari venezueleni au încercat să discute să vorbească și cu adminstrația Obama, dar democrații nu au vrut să audă de așa ceva. În schimb, republicanii lui Donald Trump au avut mai multe întâlniri în ultimul an cu mai mulți ofițeri rebeli despre înlăturarea de la putere a lui Nicolas Maduro.

Unul dintre comandanții venezueleni veniți la Washington a spus clar că nu voia o intervenție armată a SUA, ci doar sprijin logistic, mai precis stații radio criptate, deoarece era nevoie să vorbească în secret. Dar surse New York Times a menționat că soldații păreau să aștepte și ajutor american ca să facă un plan bun.

Până la urmă, venezuelenii nu au primit nimic, deoarece oficialii de la Washington nu au fost convinși de ideile lor. Casa Albă nu a confirmat că discuțiile au avut loc, și doar că pune preț pe dialogul cu toate forțele care vor democrație și schimbare în Venezuela. Statele Unite sunt cel mai puternic critic al Venezuelei, care s-a prăbușit într-o criză profundă după Nicolas Maduro a ajuns la putere. În magazine nu se mai găsesc nici măcăr produse esențiale, spitalele nu mai apă și medicamente pentru operații iar inflația ar putea ajunge 1,000,000% până la finalul anului, asta de când fostul șofer de autobuz a ajuns în fruntea țării.

Nicolas Maduro nu este singurul lider despre care s-a aflat zilele acestea că administrația Trump a vrut să-l dea jos. Presa americană a scris că Donald Trump plănuise asasinarea lui Bashar al-Assad, dar că, până la urmă, liderul american a dat înapoi.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Mașina președintelui moldovean, lovită de un camion și dată peste cap
Președintele rusofil al Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a răsturnat cu mașina pe un drum în ...