Carmen Dan: ”Lacrimogenele au fost folosite după ce protestatarii din 10 august au încercat intrarea în guvern”

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

Invitată de către PNL la audieri în Parlament, în urma moțiunii simple „Bastoanele PSD peste obrazul democraţiei româneşti,” Carmen Dan, ministrul de interne, a precizat că ”în momentul în care cei doi jandarmi au fost practic călcați în picioare, ”intervenția în forță era legală”, iar intervenția a avut dublă acoperire, atât prin acordul prefectului, cât și de agresiunea asupra jandarmilor.”

Referindu-se la folosirea gazelor lacrimogene, a menționat că utilizarea lor este o alternativă mai puțin dură față de folosirea bastoanelor, pentru că singurele metode care nu implică contact fizic  sunt gazele și tunurile cu apă.

Substanțele au fost folosite după ce s-a încercat intrarea în guvern

”Care ar fi fost acele măsuri mai blânde? Să stea fără reacție sau să se dea la o parte?  Jandarmeria nu s-ar fi dat la o parte nici dacă în spatele lor era palatul Cotroceni sau Palatul Parlamentului”, a zis ministrul de Interne, care a subliniat că substanțele au fost folosite abia după ce s-a încercat intrarea în Guvern.

Îndemnurile la revoluție au incitat spiritele

Ministrul s-a apărat și cu privire la faptul că jandarmii nu au oprit persoanele din galeriile de fotbal să intre în piață, spunând că ”venirea în piață a acestor persoane nu s-a făcut grupat, s-a făcut individual”, și că e ușor de spus din fața televizorului că nu s-a făcut izolarea huliganilor, pentru că a ”fost o masă care s-a lăsat antrenată”, fie și prin acele proiecții cu îndemnuri la revoluție.

 

De asemenea, Carmen Dan a spus că ”participanții pașnici nu s-a delimitat de elementele care se manifestau violent”, dar și-a cerut scuze pentru cei care au avut de suferit.

”Îmi prezint scuze față de cei care au avut de suferit. Am convingerea că mulți s-au dus pentru a participa la un miting pașnic. Nici nu știau că nu era autorizat… alții au vrut violent schimbarea acestui guvern”, a completat Dan.

 

Carmen Dan nu poate fi demisă printr-o Moțiune simplă, așa cum își dorește opoziția.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Viktor Orban contraatacă de la tribuna Parlamentului European: UE îmi insultă țara
În Parlamentul European s-a discutat astăzi raportul privind încălcarea statului de drept și libertății justiției ...