Parlamentul European a reactivat „Opțiunea nucleară,” de data asta împotriva Ungariei. “O răzbunare meschină”, a declarat Peter Szijjarto

Marius Ghilezan INTERNATIONAL Principal

Parlamentul European a reactivat “Opțiunea nucleară.” Așa mai este cunoscută decizia luată de forul de la Bruxelles pentru declanșarea procedurii  de activare a articolului 7 împotriva Ungariei, utilizată atunci când o țară este considerată a fi în pericol să încalce valorile de bază ale blocului.

Comisia Europeană a declanșat procesul pentru prima dată în decembrie anul trecut – împotriva Poloniei, în legătură cu preocupările legate de imixtiunile guvernului în sistemul judiciar. Acum, Parlamentul a votat împotriva guvernului lui Viktor Orbán pentru acuzații legate de libertatea de exprimare, libertatea academică, drepturile minorităților și refugiaților și alte probleme.

Viktor Orban contraatacă de la tribuna Parlamentului European: UE îmi insultă țara

Comisia Europeană a activat prima oară acest articol anul trecut, după luni de avertismente, împotriva Guvernului polonez, care a rămas surd la cererile acesteia vizând modificarea reformelor ei judiciare controversate. I s-a cerut revizuirea în termen de trei luni a modificărilor legislative care au afectat statul de drept. A primit avertisment.

Cinci europarlamentari români au votat în favoarea lui Orban

Traian Radu Ungureanu, Iuliu Winkler și Csaba Sogor, Renate Weber și Norica Nicolai au votat împotriva raportului Sargentini, care a trecut cu majoritatea voturilor. În favoarea documentului au votat 448 de deputați, 197 s-au pronunțat împotriva, iar 48 s-au abținut.

O răzbunare meschină”

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat că decizia Parlamentului European de a începe procedura represivă faţă de Ungaria este o „răzbunare meschină” a politicienilor pro-imigraţie şi că Ungaria va contesta hotărârea, relatează Reuters.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Călin Popescu Tăriceanu îl retrimite pe George Maior la şcoală
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a şters  pe jos cu ambasadorul României la Washington, George Maior, ...