POLONIA A GOLIT MINISTERUL DE EXTERNE DE SECURIŞTI ŞI ABSOLVENŢI LA MOSCOVA

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Din cadrul Ministerului de Externe al Poloniei au fost daţi afară toţi foştii colaboratori ai serviciilor comuniste, dar şi absolvenţii institutului de relaţii internaţionale MGIMO de la Moscova, a anunţat chiar ministrul polonez de Externe, Jacek Czaputowicz. Acest lucru este valabil atât pentru personalul din ţară, cât şi pentru cel al misiunilor din străinătate.

Şeful diplomaţiei de la Varşovia a spus acestea în discursul ţinut la deschiderea cursurilor academiei diplomatice poloneze, a transmis Polskie Radio. Jacek Czaputowicz a mai afirmat, în faţa tinerilor diplomaţi, că echipa de management a Ministerului de Externe a fost schimbată aproape în proporţie de 100%.

101 ambasadori schimbaţi în trei ani

Asta se traduce astfel: 86 din 101 ambasadori au fost înlocuiţi iar aproape toţi cei 111 directori şi directori adjuncţi din cadrul MAE polonez au fost schimbaţi din funcţie. Modificările s-au întâmplat doar de când partidul conservator de dreapta PiS a venit la putere, în noiembrie 2015. Doar în 2016 au fost angajaţi 435 de diplomaţi noi, a mai dezvăluit Jacek Czaputowicz.

Ministrul polonez de Externe a spus că asemenea schimbări sunt normale, astfel încât instituţia să rămână eficientă, şi că se practică inclusiv în cadrul UE. Dar Jacek Czaputowicz a menţionat că funcţionarii MAE, în contextul Poloniei de astăzi, au datoria să se identifice cu politica statului și cu cursul său extern.

Polonia, pe lista neagră a UE

De când PiS a ajuns la putere, Polonia a intrat pe lista neagră a UE. Oficialii europeni au acuzat liderii de la Varşovia că pun în pericol statul de drept şi independenţa justiţiei, din cauza schimbărilor pe care vor să le facă la tribunale. Dar Polonia a susţinut mereu că este dreptul său suveran să facă modificările pe care le crede de cuviinţă, cât timp nu încalcă niciuna dintre obligaţiile asumate. Până acum, UE nu a reuşit să sancţioneze Varşovia în niciun fel.

Şeful diplomaţiei poloneze a fost astăzi la Bucureşti, ca să poarte discuţii cu Teodor Meleşcanu şi Mevlut Cavusoglu, omologii săi din România, respectiv Turcia. Oare le-a spus celor doi despre schimbarea gărzii în diplomația poloneză?

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
9/11. Când teroriştii Al-Qaida au schimbat securitatea lumii
Circa trei mii de oameni, printre care și cinci români, au murit în timpul atentatelor ...