Rusia a început cele mai mari exerciții militare din istorie: 300.000 de soldați

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Peste 300.000 de soldați ruși, chinezi și mongoli, cu zeci de mii tancuri, piese de artilerie, avioane, elicoptere, rachete și tot arsenalul participă în aceste zile la cel mai mare exercițiu militar desfășurat vreodată pe teritoriul Rusiei. Aplicația poartă numele de Vostok 2018 și are o dimensiune dublă decât cel mai mare execițiu militar făcut în epoca sovietică.

Operațiunile au loc în partea asiatică a Rusiei, adică în Siberia, în preajma lacului Baikal, dar și mai la est, în dreptul peninsulei Kamceatka și în oceanul Pacific. Astfel, armata rusă nu este restricționată de tratatele de limitare a armelor convenționale din Europa. Dar este clar că Vostok 2018 este un mare avertisment pentru NATO, pentru Statele Unite și pentru Occident, scrie Europa Liberă.

Invitarea Chinei, care participă pentru prima oară la o aplicație pe teritoriul rus, trebuia să fie făcută.  Teatrele de operații sunt în apropiere de teritoriul chinez și ar fi existat riscul că oficialii chinezi să creadă că Rusia amenință China. Dar, prezența trupelor armatei populare de eliberare, așa cum se numește oficial armata chineză, arată apropierea a celor mai periculoși doi adversari ai lumii vestice: Moscova și Beijing. Mai ales în condițiile conflictului economic al lui Donald Trump cu China.

Rusia a organizat în ultimii ani exerciții de amploare și în partea sa vestică, dar aici infrastructura militară este bine dezvoltată. În schimb, mare parte din Siberia este nelocuită și neamenajată, ceea ce transmite că armata rusă este capabilă să lupte în orice condiții.

Statele Unite, sub Donald Trump, au transmis semnale contradictorii în legătură cu implicarea în Asia. Pe de-o parte, a amenințat Coreea de Nord cu anihilarea totală, până când l-a adus pe Kim Jong-un la masa negocierilor. De pe altă parte, Casa Albă a decis să oprească o serie de exerciții militare comune cu Coreea de Sud. De asemenea, a dat de înțeles că Seul și Tokyo ar trebui să nu mai conteze atât pe mult pe umbrela de securitate americană, deși americanii sunt obligați prin tratate să-și apere principalii aliați asiatici.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Parlamentul European a reactivat „Opțiunea nucleară,” de data asta împotriva Ungariei. “O răzbunare meschină”, a declarat Peter Szijjarto
Parlamentul European a reactivat “Opțiunea nucleară.” Așa mai este cunoscută decizia luată de forul de ...