De ce premierul Olandei, Mark Rutte, nu este de acord cu intrarea României în Schengen?

Alina Maria Bogdan POLITIC Principal

Miercuri, Viorica Dăncilă i-a cerut premierului Olandei, Mark Rutte, să susţină aderarea României la Schengen. Şeful Executivului român a adăugat că acest subiect nu trebuie legat de cel al Mecanismului de Verificare şi Cooperare (MCV). În replică, omologul olandez a răspuns că „Nu suntem de acord pe toate punctele, cum este Schengen,” lăudând însă creşterea schimburilor comerciale dintre cele două ţări cu 15%, mult mai mult decât creşterea economică. Schimburile comerciale dintre cele două state, a subliniat el, au crescut cu 5 miliarde de euro.

„Statul de drept,” măciuca obişnuită

Rutte s-a întâlnit şi cu Iohannis. La conferinţa de presă de după întâlnirea de la Cotroceni, premierul Olandei a declarat că “avem o serie de îngrijorări cu privire la statul de drept.” Nimic despre accederea României în Spaţiul Schenghen.

Olanda, împreună cu alte 11 state, a transmis recent o scrisoare prin intermediul Ambasadei că doreşte o accelerare a măsurilor de întărire a statului de drept.

„România a îndeplinit toate criteriile

Singurul oficial al statului român care a criticat punctul de vedere al lui Rutte a fost  Eugen Teodorovici, ministrul de finanţe, într-o intervenţie pe Digi.tv. El a răspuns că nu i se pare corect punctul de vedere al olandezului, atât timp cât România a îndeplinit toate criteriile pentru intrarea în Schengen.

Supărarea olandezilor că nu li se dă portul Constanţa pare a fi singurul motiv al opunerii faţă de dreptul ţării noastre de a fi în spaţiul liber, susţin anumite surse.

ING a plătit o amendă de aproape 800 de milioane de euro, după o investigaţie a procurorilor, numai să nu ajungă la Tribunal

Procuratura olandeză a acuzat recent ING de încălcarea legii referitoare la prevenirea spălării banilor şi finanţării terorismului, prin faptul că nu a împiedicat utilizarea conturilor clienţilor pentru spălarea de bani, în perioada 2010-2016.

ING nu şi-a respectat obligaţiile. Nu a identificat beneficiarii finali ai conturilor si nu a observat tranzactiile neobisnuite care au avut loc prin intermediul acestor conturi.

ING a acceptat plata unei amenzi de 775 de milioane de euro pentru inchiderea investigaţiei procurorilor, intr-un caz de spălare de bani şi practici corupte.

Ambasadorul României de la Haga n-a trimis niciun rând de îngrijorare faţă de derapajele de la statul de drept

Până la ora redactării acestui material, Brândușa Ioana PREDESCU, ambasadorul României în Regatul Ţărilor de Jos nu a formulat niciun punct de vedere faţă de actele de corupţie ale unei importante bănci şi niciun protest faţă de arbitrariul politicii olandeze faţă de România.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
10 august ajunge în Parlamentul European. Viorica Dăncilă va fi invitată să vorbească
Parlamentul European va adopta o rezoluție privind situația din România în a doua sesiune plenară ...