Dalai Lama: Imigranții trebuie să se întoarcă acasă, să-și reconstruiască țările

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Dalai Lama, liderul spiritual al tibetanilor, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a afirmat în timpul unei vizite în Suedia că Europa a avut obligația morală să primească imigranții ale căror vieți erau în pericol, dar că aceștia nu pot rămâne pe veci în țările care le-au oferit refugiu.

În schimb, azilanții ar trebui să se întoarcă în țările de origine, imediat ce au această posibilitate, ca să ajute la reconstrucție, deoarece Europa aparține europenilor, este de părere Dalai Lama, o personalitate cu un caracter ireproșabil și o voce puternică împotriva persecuțiilor și nedreptăților de orice fel.

Liderul budist vede în Uniunea Europeană un lucru bun, deoarece a prevenit reizbucnirea unor războaie majore pe continent. De asemenea, Dalai Lama a spus că blocul comunitar poate oferi o soluție și pentru criza tibetană, care să fie rezolvată printr-o uniune pe model UE între China și Tibet, țara pe care comuniștii lui Mao au anexat-o cu forța în 1959.

Liderul budist vorbește din experiența atunci când face referire la azilanți, deoarece și el este unul. Dalai Lama a fost nevoit să plece în exil în India în 1959, după invazia comunistă, dar nu a pierdut niciodată speranța că se va întoarce la un moment dat în țara natală. Dar chiar el recunoaște că este lucru este imposibil în condițiile de față.

Deși este respectat de milioane de oameni, au fost unii pe internet care l-au numit pe Dalai Lama un ipocrit. În schimb, alții au spus că dacă o personalitate atât de marcantă precum liderul budist tibetan a făcut aceste afirmații despre imigranți, atunci politicienii ar trebui să reevaluaze ideile.

În 2015, Suedia a primit cel mai mare număr de azilanți, raportat la numărul de locuitori. La alegerile parlamentare de săptămâna trecută, partidul anti-imigrație, Democrații Suediei, a obținut al treilea cel mai mare număr de voturi.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Viktor Orban: Merkel vrea să trimită mercenari în Ungaria, ca să nu ne apărăm
În timpul unei intervenții la postul public de radio, șeful guvernului de la Budapesta și-a ...