Papa Francisc: Mafia și Dumnezeu se exclud reciproc

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Prezent la comemorarea unui preot sician, asasinat de Mafie acum 25 de ani, Papa Francisc a lansat un atac dur la adresa mafioților italieni, chiar la ei acasă. “O persoană în Mafie nu poate să traiască asemenea unui creștin, deoarece viața sa este o blasfemie la adresa lui Dumnezeu” – a spus Suveranul Pontif chiar în Sicilia.

Papa Francisc i-a îndemnat pe membrii diverselor grupări mafiote să se schimbe, să nu se mai gândească doar la ei și la bani, ci să-L îmbrățiseze pe Dumnezeu. Cel mai probabil, această alungare simbolică din sânul comunității creștine îi va durea pe mulți mafioți italieni, cunoscuți drept catolici devotați, care merg des la biserică. În 2014, liderul de la Vatican a cerut public ca toți cei care sunt alături de Mafie să fie excomunicați.

Puglisi, beatificat

Preotul comemorat în Sicilia a fost Giuseppe Puglisi, renumit pentru faptul că a încercat să țină tinerii departe de droguri și de crima organizată. Parohia sa era într-un cartier muncitoresc din Palermo, un loc unde Mafia are puteri uriașe. Părintele a fost împușcat pe 15 septembrie 1993, de ziua lui, pe treptele casei. În 2012, Giuseppe Puglisi a fost declarat martir de către Papa Benedict al XVI-lea, deoarece a fost ucis din ură pentru credință. Un am mai târziu, preotul a fost beatificat.

Mafia italiană nu mai este de mult ceva care există doar în sudul țării. Clanurile s-au extins în nordul Italiei, dar și peste graniță, nu numeroase state europene. În Bruxelles, de exemplu, mafioții cumpără cartiere întregi, a spus acum două luni procurorul-șef antimafia al Italiei.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Patriarhia Moscovei “rupe relațiile diplomatice” cu Patriarhia de la Constantinopol
Deoarece Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului, liderul de facto al lumii ortodoxe, a dat de înțeles ...