Planul austro-italian: Imigranții vor fi verificați și triați direct pe mare

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Miniștri de Interne ai Italiei și Austriei, Matteo Salvini și Herbert Kickl, ambii reprezentanți ai dreptei radicale, au propus o potențială soluție pentru criza imigranițor. Cei doi vor ca navele care salvează imigranții ce naufragiază în Marea Mediterană, în drumul spre Europa, să devină centre vamale plutitoare.

Adică vor avea oficiali la bord care să verifice identitatea refugiaților și să le proceseze cererile pentru azil în Uniunea Europeană. Cei care chiar vor avea nevoie de protecție internațională, vor primi undă verde către continent și vor debarcați într-un port european. Ceilalți, adică migranții economici, vor fi duși într-o țară terță. Așa, Uniunea Europeană se va asigura că îi ajută oamenii ale căror vieți sunt puse în pericol și că ține departe persoanele care doar caută un loc de muncă mai bine plătit, consideră cei doi miniștri.

Propunerea este în ton cu ideile exprimate de oficialii de la Bruxelles. Uniunea Europeană a propus deja înființarea unor centre speciale, numite “platforme regionale de debarcare”, care să proceseze cererile potențialilor azilanți. Acestea ar urma să fie construite în afara teritoriului european, dar nu este clar în ce țări. Maroc a respins deja ideea că ar putea fi gazda unui asemenea centru.

Italia a devenit în ultima vreme una dintre principalele porți de acces pentru imigranții care vor să ajungă în Europa. Dar de când Matteo Salvini a devenit ministru de Interne, el a încercat să blocheze drumul. În vară, liderul naționalist a creat un scandal european, după ce nu a dat voie unei nave cu sute de imigranți la bord să acosteze într-un port italian. Pentru acest gest, procurorii din Sicilia au deschis un dosar pentru posibilă detenție ilegală, arest ilegal și abuz în serviciu.

1600 de oameni au murit doar în 2018 încercând să traverseze Mediterana către Europa. Imigranții sunt urcați adesea de traficanții de oameni în bărci improvizate, care nu sunt capabile să facă periculosul voiaj din Africa în Europa și se scufundă. Cei care supraviețuiesc naufragiilor frecvent ajung să fie salvați ori pe paza de coastă, ori de diverse ONG-uri care operează nave de salvare.

Loading...

One Comment

  1. Excelență, daca accepti catalogarile folosite de presa pro Bruxelles si afirmi ca respectivii ministri ar fi reprezentanti ai dreptei radicale, ar fi potrivit sa avirmi ca partidele socialiste din Austria, Franta, Italia, Germania, etc reprezinta stanga radicala.
    Asa ar fi corect.
    Si mai corect ar fi sa studiezi doctrina fiecarui partid; de ex. FPÖ are doctrină partial socialista.

    Cu respect
    SP

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Ambasadorul numit de Trump la UE se prezintă ca familist, înainte de toate
Gordon Sondland, noul ambasador al Statelor Unite la UE și-a preluat postul și, în clipul ...