Georgia vrea să legalizeze producția și exportul de marijuana, Biserica se opune

Valentin Borcea INTERNATIONAL Principal

Partidul de guvernământ din Georgia, numit Visul Georgian, a înaintat parlamentului un proiect de lege care ar permite producția și exportul de marijuana, pentru uz medical și cosmetic. Premierul de la Tbilisi a spus că propunerea este una foarte responsabilă și că acest comerț cu cannabis va fi supravegheat foarte strict. De asemenea, șeful guvernului a dat exemple de alte țări, precum Israel și Canada, care au mare succes cu exportul de marijuana.

Fermierii vor să producă

Președintele asociației fermierilor georgieni este de părere că inițiativa va ajuta economia țării și pe micii agricultori, cât timp vor fi impuse reguli stricte. Iar un alt om de afaceri crede că oamenii vor fi convinși să se întoarcă la sate, dar vor putea să producă ceva care poate fi vândut la export.

În schimb, opoziția acuză guvernul de ipocrizie, deoarece vrea să legalizeze producția și exportul, în timp ce vânzarea pe piața internă va rămâne în afara legii. Consumul de marijuana a fost decriminalizat anul trecut, după ce Curtea Constituțională a decis că nu pot fi penalizați oamenii doar pentru utilizarea drogurilor, a scris Europa Liberă.

Biserica se teme ca Georgia să nu ajungă un paradis al traficanţilor de droguri

Biserica Ortodoxă Ucraineană, probabil cea mai influentă instituție din țară, se opune cu tărie planului guvernului, dar din alte considerente decât cele ale opoziției parlamentare. Liderii religioși consideră că proiectul executivului va pune în pericol securitatea națională, deoarece nu se poate avea încredere în niciuna dintre instituțiile de ordine publică pentru paza plantațiilor de marijuana. Georgia ar risca să devină un paradis al traficanților, ca Afganistan și Columbia, au spus reprezentanții Bisericii.

Georgia are pedepse foarte dure pentru consumul și posesia de droguri. Cine este prins cu stupefiante poate sta între 8 și 20 de ani la închisoare. O treime dintre deținuții din Georgia sunt după gratii pentru infracțiuni legate de droguri.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Internaționala Comunistă, “vopsită” în Internaționala Progresistă
Fostul ministru de Finanțe al Greciei, Yanis Varoufakis, care nu și-a ascuns niciodată simpatiile marxiste, ...